TOP5 bērzu sulu konservēšanas receptes. Izdodas gards un veldzējošs dzēriens, īsta veselības bumba!

Klāt aprīlis, sulu laiks! Latviešiem vēsturiski iesakņojušās sulu tecināšanas un dzeršanas tradīcijas. Bērzu sulas varam iegādāties gan tirgos, gan veikalos, taču eksperti iesaka labāk tecināt tās pašiem.

Bērzu sulas ir garšīgs, atspirdzinošs un veselīgs dzēriens, kas satur daudz vitamīnu un mikroelementu. Protams, vislabāk lietot tikko tecinātas sulas, jo tās ir veselīgākas un efektīvāk darbojas kā organisma attīrītājs.

Tomēr svaigs produkts ilgi neglabājas, tāpēc, ja ir vēlēšanās, varam sulas iekonservēt, lai baudītu tās karstās vasaras dienās un ne tikai.

Lūk, piecas lieliskas sulu konservēšanas receptes, ko esam sagatavojuši tavai uzmanībai!

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Klasiskā recepte

Sastāvdaļas:

3 litri bērzu sulas;
150 grami cukura;
1 tējkarote citronskābes (bez kaudzes).

Pagatavošana:

Sulu ielejam katlā un karsējam, līdz izveidojas putas. Lai saglabātu sulas vērtīgās īpašības, nekādā gadījumā nevajadzētu to uzvārīt, vēl jo mazāk vārīt.

Putas pilnībā noņemam. Uzkarsētajam šķidrumam pievienojam cukuru un citronskābi. Stikla burkās, kas iepriekš izmazgātas un izskalotas ar verdošu ūdeni, ielejam šķidrumu, aizvākojam, pārklājam ar dvieli un atdzesējam.

Recepte ar apelsīnu

Sastāvdaļas:

3 litri bērzu sulas;
150 grami cukura;
1 tējkarote citronskābes (bez kaudzes);
Puse apelsīna.

Sula ielejam katlā un karsējam, līdz veidojas putas. Lai saglabātu sulas vērtīgās īpašības, nekādā gadījumā nevajadzētu to uzvārīt, vēl jo mazāk vārīt.

Putas pilnībā noņemam. Uzkarsētajam šķidrumam pievienojam cukuru un citronskābi. Ieliekam iepriekš sagatavotās stikla burkās pa gabaliņam apelsīna. Apelsīnu vispirms nomazgājam, aplejam ar verdošu ūdeni, sagriežam un izņemam sēklas, ja tādas ir. Sulu salejam burkās, aizvākojam, apgriežam ar vāciņiem uz leju, pārklājam ar dvieli un atdzesējam.

 

Recepte ar piparmētru

Sastāvdaļas:

7 litri bērzu sulas;
10 ēdamkarotes smalkā cukura;
50-70 grami kaltētu piparmētru;
1/2 tējkarote citronskābes.

Pagatavošana:

Sulu ielejam katlā un uzkarsējam, līdz veidojas putas. Lai saglabātu visas sulas vērtīgās īpašības, nekādā gadījumā nevajadzētu to uzvārīt, vēl jo mazāk vārīt.

Lasi vēl: Lietas, ko noteikti nevajadzētu turēt uz palodzēm! Daudzi šo neņem vērā, bet vēlāk nožēlo

Putas pilnībā noņemam. Uzkarsētajā šķidrumā ieberam cukuru un citronskābi. Kad šīs sastāvdaļas izšķīst, pievienojam pušķīti piparmētru. Dzērienu atstājam ievilkties uz 10 minūtēm. Stikla burkās, kas iepriekš izmazgātas un izskalotas ar verdošu ūdeni, ielejam šķidrumu, aizvākojam, pārklājam ar dvieli un atdzesējam.

 

Nākošās receptes lasi tālāk

Leave a Comment