Latvijas Vides meteoroloģijas centrs izziņojis brīdinājumu uz šīs dienas pēcpusdienu! Vietām būs skarbi!

Latvijas Vides meteoroloģijas centrs izziņojis brīdinājumu uz šīs dienas pēcpusdienu! Vietām būs skarbi! Cilvēkus lūdz sagatavoties un sekot līdzi notikumiem! 

Maijā Latvijā var rasties vētras, bet tas nav regulārs notikums. Parasti maijā raksturīgi ir mainīgi laikapstākļi, tostarp gan silti un saulaini periodi, gan arī vēsāki un lietaini.

Tomēr vētras var rasties jebkurā gadalaikā, un ir svarīgi būt sagatavotiem uzņemt dažādas laika parādības neatkarīgi no mēneša vai gadalaika.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Lasi vēl: CSDD pārstāvji paziņo svarīgu vēsti uz dažām maija dienām visiem autovadītājiem! Daudziem tas nepatiks

Lielgraudu krusa veidojas, kad nokrišņi tiek atkausēti un pēc tam atkal salst, veidojot ledus kristālus. Lielgraudu krusa atšķiras no parastās krusas ar to, ka ledus kristāli ir lielāki un nevienmērīgāki.

Tas var rasties, piemēram, tad, ja nokrišņi kādu laiku nokļūst siltā gaisa plūsmā un sāk kūst, bet pēkšņi nonāk zemās temperatūrās un atkal sasalst. Šādi apstākļi var radīt lielgraudu krusu, kas var būt bīstama, jo tā smagums var sabojāt elektriskos vadus, koku zarus un citus objektus.

Ņemu glāzi griķu, kāpostu un gatavoju ātras vakariņas: šo varu ēst katru dienu

Lielgraudu krusas laikā ir svarīgi pieņemt drošības pasākumus, lai novērstu iespējamās negatīvās sekas un saglabātu personisko drošību. Šeit ir daži padomi:

Palikt iekštelpās: Ja iespējams, palieciet iekštelpās, lai izvairītos no tieša kontakta ar lielgraudu krusu.

Izvairieties no kustības ārā: Ja jums ir jāiet ārā, cenšaties būt ļoti uzmanīgi un izvairieties no kustībām, kas var izraisīt traumas. Lielgraudu krusa var būt smaga un rada slidenas virsmas.

Aizsargieties: Ja jums ir jāiet ārā, valkājiet atbilstošu apģērbu un aizsargājiet galvu ar cepuri vai kapuci, lai novērstu potenciālas traumas no lielgraudu krusas nogruvumiem.

Lasi vēl: Tavas mājas pagalmā ciemojas stārķis. Ko tas nozīmē un ko var gaidīt tuvākajā nākotnē

Novērojiet vidi: Uzmanieties no iespējamajiem bīstamiem objektiem, kas var sabojāties vai nogāzties sakarā ar lielgraudu krusas svaru. Tā var ietvert elektrolīnijas, koku zarus vai citus struktūras.

Latvijas Vides meteoroloģijas centrs izziņojis brīdinājumu uz šīs dienas pēcpusdienu! Vietām būs skarbi! Kuros Latvijas reģionos šajā pēcpusdienā un naktī ir gaidāms negaiss, kurš dažviet var būt spēcīgs? Noskaidrosim, lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Leave a Comment