Bricis paziņo: “Nekad iepriekš tas Aprīlī nav noticis…”

Kā par šo variantu: “Maija mēnesis sauc uz saviem īpašajiem brīžiem, kad siltuma maigums apskauj aukstuma gaisotni.” Kā esošos laika apstākļus pieņemt un saprast, dalījās ar skatītājiem raidījumā ‘Rīta panorāma LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis.

Nav noslēpums, ka maijā mēs varam sagaidīt gan siltas, gan arī vēsākas dienas. Būs brīži, kad saule mīlēs zemi ar savu silto apskāvi, bet būs arī dienas, kad vēja pēriens atgādinās par tuvojošos rudeni,’ skaidroja Bricis, vienlaikus uzsvēršot, ka šīs siltās dienas nav saistītas ar nebeidzamo vasaru.

‘Lai gan mēs varētu baudīt karstumu šajās dienās, tas nenozīmē, ka līdz rudenim mūs gaida tikpat intensīvs siltums.

Vasaras gars jau ir klāt, bet tas neizslēdz iespēju, ka vēsais vējš vēl mūs apciemos pirms īsi pirms gaidāmā karstuma,’ piebilda viņš. Tādējādi, klausoties Brici, skatītājiem bija iespēja sagatavoties maija mēneša dažādajiem laika brīžiem un sagaidīt katru dienu ar atbilstošu apģērbu un noskaņojumu.”

Vai uzskati, ka tas ir normāli, ja Latvijā kāds saņem tik lielu pensiju?

Šāds siltums vismaz piecas nākamās diennaktis noturēsies, un jaunākās prognozes norāda, ka tas var saglabāties pat ilgāk, līdz atkal atgriezīsies vēsāki laika apstākļi.”

“Agrāk aprīlī Latvijā šāda meteoroloģiskā vasara nav bijusi – tā iepriekšējais siltuma rekords fiksēts ap 9. maiju,” norāda Toms Bricis.

“Otrdien un trešdien dažviet gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams, pat pērkona negaiss un lokāli intensīva lietusgāze,” ziņo mediji.

Otrdien un trešdien naktīs gaisa temperatūra turēsies 6 līdz 13 grādu robežās, radot mērenu pavasara vēsu noskaņu. Tomēr dienas laikā gaidāms patīkams sasilšana, kurā temperatūra pacelsies līdz 17 līdz 23 grādiem, it īpaši vietās piekrastē, kur vējš no ūdens puses pievienos nedaudz vēsāku noti.

Šī siltā laika nākotne otrās nedēļas pusē vēl nav pilnībā noskaidrota, taču pagaidām prognozes liecina, ka siltums saglabāsies vismaz līdz sestdienai, 4. maijam. Turklāt šajā periodā vēlā pavasarīgais laiks pavēsta par sausu un mierīgu laikapstākļu turpinājumu, radot labvēlīgu vidi aktīvai brīvdienām un dabas baudīšanai.

Leave a Comment