Pareizais tomātu stādīšanas veids, ko man iemācīja mans dārza kaimiņš

Tomātu stādīšanai atklātā laukā ir savas nianses, kas obligāti jāņem vērā, lai raža attaisnotu visas ieguldītās pūles.

Šodien atcerēsimies stādu sagatavošanas vispārīgos noteikumus un runāsim par metodi, kas ļaus stādīt pāraugušus stādus, stiprināt saknes un stublāju, kā arī iegūt bagātīgāku augļu ražu.

Labākais laiks tomātu stādu pārstādīšanai zemē ir maija beigas un jūnija sākums, kad dienas temperatūra sasniedz 22-25 grādus pēc Celsija, bet naktī nesamazinās zem 15 grādiem.

Stādu laukumam jābūt labi apgaismotam. Nav vēlams stādīt tomātus tur, kur pagājušajā gadā auga kartupeļi, paprika un baklažāni. Šiem augiem ar tomātiem ir kopīgas kaites un kukaiņu kaitēkļi.

Lai vienkāršotu procesu, stādus uz pāris dienām pārtrauc laistīt. Un 2 stundas pirms pārstādīšanas bagātīgi aplaistīt augsni ar ūdeni, lai zemes klēpis kļūtu slapjš. Pēc tam tā nesadalīsies un auga saknes necietīs.

Stādu stādīšanai ir jāiztaisa nedaudz lielākas bedrītes nekā auga virszemes daļa. Iedobēs ieberiet humusu, koksnes pelnus un mēslojumu. Pēc tam stādus novietojiet vertikāli un apberiet ar zemi.

Lasi vēl: Kā iztīrīt pudeli no zaļganā aplikuma un vai no tās var dzert ūdeni: jūs to noteikti nezinājāt

Iepriekš aprakstītā kārtība ir piemērota standarta izmēra stādu stādīšanai līdz 30 cm augstumā ar 8-10 lapām. Gariem, pāraugušiem stādiem algoritms būs nedaudz atšķirīgs.

Izrociet nelielas tranšejas dobē, nogrieziet stādiem apakšējās lapas (lai tās nepūst), izlieciet stādus tranšejās horizontāli ar saknēm uz dienvidiem, bet ar augšdaļu uz ziemeļiem. Aizpildiet ar augsni tā, lai daļa stublāja ar nogrieztām lapām būtu zemē, bet augšā būtu brīva.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

Sākumā tomāti gulēs uz zemes, bet pēc tam tie pacelsies. Stublājs kļūs īsāks un stiprāks, un augu barošanās uzlabosies, jo apraktajā daļā veidosies papildu saknes, kas galu galā palielinās ražu.

 

Leave a Comment