Latvijas šoferīšiem gaidāmi jauni un pat ļoti bargi sodi! Plānots, ka tas stāsies spēkā no nākamā gada

Latvijas šoferīšiem gaidāmi jauni un pat ļoti bargi sodi! Plānots, ka tas stāsies spēkā no nākamā gada. Deputāti vienojās, ka informāciju par šādiem pārkāpumiem nosūtīs elektroniski.

Latvijā ceļu satiksmes noteikumi tiek pieņemti un grozīti likumdošanas ceļā, parasti caur Saeimas pieņemtiem likumiem. Šos likumus izskata un pieņem Saeima, Latvijas parlamenta augstākā vara.

Pirms likuma stāšanās spēkā, tas parasti tiek publicēts Latvijas Vēstnesī, oficiālajā valsts izdevumā, un stājas spēkā pēc tam, kad tas ir publicēts.

 

Ceļu satiksmes noteikumus un grozījumus var virzīt arī nozīmīgi transporta vai satiksmes nozares dalībnieki, valsts aģentūras un ministrijas, kā arī citi interesenti, kas iesaistīti satiksmes jomā.

Šie priekšlikumi tiek izskatīti, analizēti un apspriesti valsts iestāžu un komisiju līmenī, pirms tie nonāk Saeimas izskatīšanā un galīgajā balsojumā.

Ir svarīgi, ka ceļu satiksmes noteikumi tiek pieņemti un grozīti, lai uzlabotu ceļu drošību, regulētu satiksmi un nodrošinātu labāku kārtību ceļos. Šo noteikumu izstrāde un pieņemšana parasti notiek, ņemot vērā gan esošos tiesību aktus, gan arī jaunākos satiksmes tendences un drošības prasības.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 54%

0%

 

Lasi vēl: Latvijas Vides meteoroloģijas centrs izziņojis brīdinājumu uz šīs dienas pēcpusdienu! Vietām būs skarbi!

Saeimas Juridiskā komisija trešdien virzīšanai trešajam lasījumam atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz, ka transportlīdzekļa īpašnieku nekavējoties informēs, ja tiks fiksēts, ka ceļu satiksmē piedalās šāda veida transportlīdzeklis.

Lūk, kas zināms sīkāk! Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment