Lietas, ko noteikti nevajadzētu turēt uz palodzēm! Daudzi šo neņem vērā, bet vēlāk nožēlo

Atgādināsim par to, kas jānovāc no palodzēm, lai nodrošinātu jūsu komfortu un dažkārt arī drošību. Un daudzi ezotēriķi uzskata, ka šie priekšmeti uz palodzes, var atnest nelaimi. 

 

Elektriskā tējkanna

Elektriskās tējkannas svars ar ūdeni un statīvu ir neliels, un pat plastmasas palodze viegli izturēs šādu slodzi, taču, iespējams, jūs pat nenojaušat iemeslu, kāpēc tējkannu, kā arī kafijas automātu, multivārītāju un līdzīga veida sadzīves tehniku nedrīkst novietot uz palodzes.

Ikviens zina, ka, vārot ūdeni no tējkannas izplūst karsti tvaiki, un stikla temperatūra, uz kura šie tvaiki krīt, ir daudz zemāka. Ziemas periodā no šādām atšķirībām stikls var viegli saplaisāt (pat dubultstikls). Turklāt no tējkannas uz stikla un palodzes virsmas nogulsnējas kondensāts, radot paaugstinātu mitrumu.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 39%

0%

 

Ja palodze ir koka, tas samazina tās kalpošanas laiku. Tas ietekmē arī koka logus ar dubultstikliem. Turklāt pie palodzēm reti kad ir kontaktligzdas, kas nozīmē, ka ierīce būs jāieslēdz, izmantojot pagarinātāju. Tas ir nepareizi arī no drošības viedokļa, tējkannu nav ieteicams ieslēgt, izmantojot pagarinātāju.

 

Trausli priekšmeti

Labāk loga tuvumā nenovietot nekādus trauslus priekšmetus. Neliela vēja brāzma un skaista vāze ar ziediem var nokrist un saplīst.

Ķimikālijas un kosmētika

Vispirms noņemiet aerosolus, saules ietekmē tie var eksplodēt. Citi tīrīšanas līdzekļi tiešos saules staros sakarst un kļūst mazāk efektīvi.

Vai kosmētiku var uzglabāt uz palodzes? Nē, palodze nav piemērota kosmētikas, smaržu, matu laku, gēla laku un citu kosmētikas līdzekļu uzglabāšanai.

Saules stari var uzkarsēt pudelīti, kā rezultātā var notikt ķīmiska reakcija un mainīties produkta konsistence un kvalitāte. Tāpēc jāatsakās arī no idejas par kosmētikas galdiņa novietošanas pie palodzes.

 

Spoguļi vai priekšmeti ar spoguļvirsmu

Ja mēs nonākam pie lietas būtības, tad, novietojot spoguļus vai dekoratīvus priekšmetus ar spoguļvirsmu uz saulainām palodzēm, var izcelties ugunsgrēks.

Iespēja, ka spogulis nejauši izraisīs ugunsgrēku, ir diezgan maza, taču saules stari, kas atspīd no spoguļa palielināmās puses, var aizdedzināt tilla un pat plastmasas logu rāmjus.

Šādu gadījumu ir diezgan daudz, tāpēc ražotāji kosmētikas spoguļiem pievieno instrukcijas, kurās brīdina par iespējamu ugunsgrēka izcelšanos, saules stariem atstarojoties no spoguļa.

Lasi vēl: Klimata šausmas sāksies 5. aprīlī un ilgs 10 dienas pēc kārtas: meteorologi ir atklājuši, kam sagatavoties

Līdzīgu efektu var radīt brilles, kosmētikas spoguļi, palielināmie stikli un pat no bieza stikla izgatavotas vāzes, tāpēc arī tās turiet ārpus saules staru ietekmes un neatstājiet uz palodzēm.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment