Viņas to necieš: kā padzīt skudras no dārza un mājas

Skudras uz zemes gabala nav tik nekaitīgas, kā šķiet pirmajā brīdī. Jā, tās iznīcina kāpurus un citus dārza kaitēkļus. Taču reizēm to kļūst tik daudz, ka tās apmetas, kur vien var – gan dārzā, gan mājā – un pašas kļūst par kaitēkļiem.

Kā saprast, ka šo noderīgo kukaiņu ir kļuvis par daudz, un kā padzīt skudras no dārza un citām vietām, kur tās dzīvo, nekaitējot ne sev, ne skudrām – lasiet tālāk šajā rakstā.

Kā saprast, ka skudru ir par daudz, un kā atbrīvoties no skudrām dārzā

Skudras, kā jau minēts, pašas par sevi nav sliktas, ja tās ir mērenā daudzumā. Taču, ja šo kukaiņu populācija jūsu acu priekšā pieaug un tie dzīvo gandrīz uz katras dārzeņu un puķu dobes – kaut kas ar to ir jādara.

Skudrām patīk ēst, tāpēc tās sāk ēst ne tikai kaitēkļus, bet arī pumpurus, ziedus, ogas, dārzeņus un sakņaugus ar augstu cukura saturu.

Skudras dārzeņu dārzā vai mazdārziņā var iznīcināt ar ķīmiskiem līdzekļiem un tautas līdzekļiem. Šajā gadījumā jāņem vērā, ka “ķīmija” visbiežāk iznīcina visas dzīvās radības, ne tikai skudras, kas vietai var būt nelietderīgi. Daudzi dārzkopji joprojām dod priekšroku tautas metodēm – jo ir gan skudras žēl, gan negribas kaitēt dārzam.

Lasi vēl: Maijs mūs visus pievils: sinoptiķi ir sagatavojuši jaunu prognozi pavasara beigām un tās nebūs pozitīvas

Viens no veidiem, kā atbrīvoties no skudrām uz zemes gabala tautas aizsardzības līdzekļiem – likt kukaiņiem “pārvietoties” prom no jums. Lūk, ko jūs varat darīt:

Veterinārārsts ir atklājis, cik bieži un cik daudz vajadzētu patiesībās pastaigāties ar saviem suņiem

Apkaisiet skudru pūzni ar sāli un izkaisiet to gar “celiņiem” un vietām, kur kukaiņi pulcējas;

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Izkaisiet krāsns sodrējus skudru pūžņa tuvumā;

Kukaiņu apmetnes tuvumā izklājiet ķiploku, tomātu, pētersīļu lapu šķēles un sasmalcinātas ķiploku, tomātu, pētersīļu lapas.

Lasi vēl: Vien 60 km attālumā no Rīgas vīrietis mežā aci pret aci sastopas ar lāceni un lācēniem: baisais brīdis nofilmēts ar mobilo telefonu

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment