Maijs mūs visus pievils: sinoptiķi ir sagatavojuši jaunu prognozi pavasara beigām un tās nebūs pozitīvas

Meteorologi ir informējuši par laikapstākļiem, kas gaidāmi maijā. Pēdējais pavasara mēnesis no klimatiskā viedokļa varētu nepatīkami pārsteigt. Un daudziem cilvēkiem tas būs īsts laika apstākļu pārbaudījums. 

Saskaņā ar dienesta Gismeteo speciālistu prognozēm jaunie dati liecina, ka šī gada pēdējais pavasaris lielākajā daļā Austrumeiropas reģionu būs ļoti bēdīgs. Aprīlis dažādās mūsu valsts daļās sākās ar pavasara vai pat vasaras siltumu. Un dažviet pat tika uzstādīti jauni temperatūras rekordi ar plus zīmi.

Taču maijā sinoptiķi sagaida ja ne aukstuma sabrukumu, tad ļoti liela vai pat neticama lietus daudzuma ierašanos. Tādējādi centrālajā daļā gandrīz visas dienas mēneša pirmajā pusē būs mitras.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Jo īpaši dienvidu daļā lietus sāksies jau 1. maijā un pēc tam līs katru dienu līdz pat 12. maijam. Tādējādi visas maija brīvdienas pavadīs mākoņains un ne pavasarīgs laiks. Un termometra stabiņi tikko sasniegs 14-15 grādus pēc Celsija.

Līdzīga situācija būs arī Austrumu dienvidos. Meteorologi brīdina, ka pavasara beigās nevajadzētu gaidīt ne siltumu, ne sauli. Maijā nokrišņi būs ik dienu, un temperatūrai vajadzētu būt pat plus 13 vai pat zemākai.

Lasi vēl: Kāds priesteris minēja iemeslu, kāpēc kapsētā nedrīkst runāt ar viņsaulē aizgājušajiem radiniekiem

Eksperti prognozē, ka mēneša laikā dažādos reģionos un valsts ziemeļrietumos būs daudz lietus. Saulains un sauss būs tikai dienvidu reģionos.

Lasi vēl: Tavu dārzu apsēduši gliemeži? Dalos ar pasaulē labāko veidu, kā apkarot šos parazītus!

Un šāda situācija var būt īsts nepatīkams pārsteigums cilvēkiem, kuri maijā plāno veikt dažādus darbus vai doties uz laukiem cept šašliku. Acīmredzot šīs aktivitātes būs jāatliek uz vēlāku laiku.

Lasi vēl: Šīm 3 Zvaigžņu zīmēm aprīlī noteikti jānopērk loterijas biļetes: slavenā ezotērikas speciāliste Andžela Pērla paredz neticamus laimestus tieši viņiem

Sinoptiķi arī atklāja kas gaidāms jau aprīļa beigās – noskaidrosim, lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment