“Absolūtais maksimums”. Meteorologi pastāstīja par laika apstākļiem aprīļa beigās Austrumeiropas reģionā

Siltuma uzplūds un temperatūras rādītāju absolūtais maksimums aprīļa beigās sagaida Austrumeiropas iedzīvotājus. Par to pastāstīja prognožu centra “METEO” vadītājs Šuvalovs.

Pēc sinoptiķa teiktā, mēneša pēdējās dienās Austrumeiropā kopumā būs silts laiks, un atsevišķos reģionos gaisa temperatūra pārsniegs klimatisko normu par 6-8 grādiem.

Jo īpaši, kā norādīja Baltijas valstu reģionā no 26. aprīļa termometru stabiņi var pakāpties līdz 30-25 grādiem pēc Celsija.

Izpildi testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par animācijas filmu tēmu!

Vai tu spēj atpazīt pēc viena kadra, kas šī ir par animācijas filmu?

1 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

2 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

3 / 3

Vai tu pēc viena kadra vari pateikt, kas ir šī animācijas filma?

Your score is

The average score is 73%

0%

Tajā pašā laikā Austrumeiropā, pēc sinoptiķa aplēsēm, īslaicīga atdzišana gaidāma mēneša pēdējās dienās, kas būs jaunās nedēļas sākumā.

“Austrumeiropa ir tuvu absolūtajiem maksimumiem. Baltijas valstis pārsniedz absolūto maksimumu par 1,5 grādiem. Tur sestdien un svētdien gaidāms 17-22 grādi ar īslaicīgu atdzišanu,” precizēja Šuvalovs.

Lasi vēl: Viņus sargā dievi: Globa ir nosaukusi 4 zīmes, kas no 27. aprīļa baudīs dimanta veiksmes un laimes joslu

Viņš arī brīdināja, ka karstuma maksimums būs īslaicīgs un aprīļa pēdējās dienās gaisa temperatūra nepārsniegs 25 grādus, kas ir par aptuveni 2-3 grādiem zem klimatiskās normas. Turklāt nākamās nedēļas sākumā iespējams lietus ar pērkona negaisu, norādīja Šuvalovs.

Kopumā, pēc sinoptiķa teiktā, aprīļa vidējā temperatūra daudzviet Austrumeiropā pārsniedza absolūtos maksimumus vai bija tuvu tiem.

Arī Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors Romāns Vilfands prognozēja, ka aprīļa beigās lielākajā Austrumeiropas daļā būs ļoti silts laiks.

Bet kas gaidāms Latvijā naktī uz svētdienu, 28.aprīli – stāsta sinoptiķi. Lūkosim lasot tālāk1!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment