Kā pareizi un galvenais – garšīgi pagatavot rīsus, lai ģimene prasa papildporciju? Ļoti viegli!

Lielākajai daļai cilvēku uz mūsu planētas šie graudi ir viens no galvenajiem uztura avotiem. Es saņemu daudz jautājumu par “pareizo” rīsu gatavošanas veidu, un es domāju, ka šis ieraksts atbildēs uz šo jautājumu. 

1️. Rīsi ir jāmazgā, bet nav nepieciešams tos izmazgāt miltos. Pietiek vienreiz pārliet ar aukstu ūdeni, samaisīt un notecināt šo ūdeni. Vienīgās šķirnes, kuras es neiesaku skalot, ir arborio un carnaroli, jo ūdens atņem cieti, kas ir ļoti svarīga risoto pagatavošanai.

2️. Ja vārāt rīsus kā piedevu, ņemiet 1 glāzi rīsu uz 1,5 glāzēm ūdens un vāriet sālītā ūdenī uz minimālas uguns ar aizvērtu vāku. Pirms tam var pievienot nedaudz sviesta vai karoti augu eļļas. Noteikti ļaujiet rīsiem atpūsties zem vāka 5-10 min.

3️. Gatavojot rīsus, tos nevajadzētu maisīt, ja vien negatavojat risoto vai putru, citādi rīsi sāk berzties viens pret otru un izdala daudz cietes.

4️. No populārākajām basmati un jasmīna rīsu šķirnēm piedevām un pildījumam labākās ir basmati un jasmīna rīsi.

 

5️. Vislabāk zupām der Kuban rīsi, kas neizšķīst zupās.

6️. Ja nolemjat cept rīsus ar dārzeņiem, vienmēr ņemiet vakardienas rīsus. Tie nesalips un nepārvērtīsies putrā.

Lasi vēl: “Absolūtais maksimums”. Meteorologi pastāstīja par laika apstākļiem aprīļa beigās Austrumeiropas reģionā

7️. Jebkura rīsa mūžs pēc novākšanas ir ne ilgāks par gadu, citādi tas zaudē garšu un “dzīvību”.

8️. Savvaļas rīsus vāra līdz gatavībai, izmantojot 1 glāzi putraimu uz 3 glāzēm ūdens. Tās pašas proporcijas izmanto brūno rīsu vārīšanai.

 

Leave a Comment