Ļoti sliktas ziņas atpūtniekiem! Sinoptiķi paziņo, kāds laiks patiesībā gaidāms sestdien un svētdien

Sliktas ziņas visiem, kas plāno pavadīt brīvdienas ārā! Sinoptiķi ir nākuši klajā ar prognozi, kas varētu sarūgtināt daudzu atpūtnieku plānus. Sestdien un svētdien laikapstākļi solās būt pavisam nelabvēlīgi, kā vēsta jaunākie meteoroloģiskie dati.

Gaidāms lietus un vēsāks laiks, kas var ievērojami sabojāt brīvdienu atpūtas iespējas dabā. Plānojot aktivitātes ārpus telpām, ir vērts padomāt par rezerves plāniem, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Tāpēc, ja vēl neesat izdomājuši, kā pavadīt brīvdienas, būtu prātīgi padomāt par alternatīvām, kas neprasa uzturēšanos ārpusē.

Lai gan laika prognozes var mainīties, šobrīd izskatās, ka šīs nedēļas nogale nebūs tā, kurā varēs pilnībā izbaudīt vasaras sauli un siltumu.

LVĢMC ziņo par laikapstākļiem, kas sagaida mūs sestdien un ir būtiski plānot brīvdienas ņemot vērā šo prognozi. Naktī uz sestdienu lietus pārņems rietumu un centrālos rajonus, bet, dienai sākoties, tas pārvietosies uz valsts austrumu daļu.

Šajos reģionos gaidāms ne tikai lietus, bet arī iespējams pērkona negaiss, kas var atnest spēcīgas lietusgāzes.

Rietumu un centrālie rajoni, kas naktī būs pirmie, kuriem jāsastopas ar šīm laikapstākļu izmaiņām, var rēķināties ar lietainu nakti un iespējamu pērkona ducināšanu.

Līdz ar rītu, lietus zona virzīsies uz austrumiem, kur dienas gaitā iespējami pērkona negaisi ar spēcīgām lietusgāzēm. Šādās situācijās vienmēr pastāv iespēja arī uz īslaicīgiem plūdiem, jo īpaši apgabalos, kur zeme nespēj pietiekami ātri uzsūkt nokrišņus.

Lai gan lietus un pērkona negaiss var radīt neērtības un likt pārplānot dažas aktivitātes, šādi laikapstākļi ir tipiski mūsu reģionam un dabas parādībām.

Tiem, kas plāno doties ārpus mājas, ieteicams ņemt līdzi lietusmēteļus un citu aizsardzību pret lietu, kā arī sekot līdzi jaunākajām laikapstākļu prognozēm, lai varētu operatīvi pielāgoties mainīgajiem apstākļiem.

Sestdien dienvidu vējš, sākotnēji viegls līdz mērens, pakāpeniski mainīsies uz rietumu puses vēju, un negaisa laikā tas var kļūt brāzmains un stiprāks.

Šie mainīgie vēji var radīt papildu diskomfortu tiem, kas uzturēsies ārpus telpām, un tiem, kas dodas ceļā. Tādēļ svarīgi ir uzmanīties, jo pēkšņas vēja brāzmas var būt neprognozējamas.

Svētdien atmosfēras spiediens pakāpeniski paaugstināsies, kas nesīs labvēlīgākus laikapstākļus. Diena solās būt sausāka, un nokrišņi būs minimāli, izņemot galējos austrumu rajonus, kur naktī vēl ir iespējams neliels lietus.

Šī spiediena paaugstināšanās varētu būt atvieglojums pēc lietainās sestdienas, ļaujot cilvēkiem baudīt brīvdienas bez lieliem nokrišņiem.

Šajā nedēļas nogalē laikapstākļi būs mainīgi, taču ar pareizo sagatavošanos un uzmanību sinoptiķu ziņojumiem, iespējams izvairīties no lielākām neērtībām un baudīt brīvdienas.

Noticis negaidīti liels pavērsiens tik populārā Dzintara Čīčas dzīvē – Daudzi, tam pat netic!

Un arī šajā gadījumā situācija strauji mainīsies – Sinoptiķi jau laicīgi brīdina, kas mūs var sagaidīt atpūtas labākajos brīžos gan sestdien, gan svētdien : 

Lasi arī: Vienkārši ieberu karoti un eju uz darbu! Pods vienmēr mirdz kā svētkos; Lēts veids kā atbrīvoties no gadu ilga aplikuma

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment