Ļoti sliktas ziņas atpūtniekiem! Sinoptiķi paziņo, kāds laiks patiesībā gaidāms sestdien un svētdien

Šajās brīvdienās maksimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā teritorijas vairs nebūs tik augsta kā iepriekšējās dienās. Sestdien un svētdien gaiss iesils līdz +19…+26°C, kas ir ievērojami vēsāks, salīdzinot ar iepriekšējo karstuma vilni. Tomēr valsts dienvidaustrumu reģionos sestdien termometra stabiņš vēl varētu sasniegt +27…+30°C, saglabājot siltākus laikapstākļus.

Arī naktīs temperatūra būtiski pazemināsies. Naktī uz sestdienu vēl daudzviet būs novērojama tropiskā nakts, kad gaisa temperatūra nesamazināsies zem +20°C, kas varētu radīt grūtības mierīgi izgulēties.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Savukārt naktī uz svētdienu gaisa temperatūra jau būs ievērojami zemāka – gaiss atdzisīs līdz +12…+16°C, radot daudz patīkamākus apstākļus gulēšanai. Šī temperatūras maiņa būs jūtama, un tā noteikti sniegs atvieglojumu pēc karstās nedēļas.

Dienas laikā laikapstākļi kļūs vēsāki, un tas var ietekmēt arī ikdienas plānus un aktivitātes ārpus telpām. Plānojot brīvdienas, ir vērts ņemt vērā, ka rīti un vakari būs īpaši vēsi, tāpēc ieteicams ģērbties siltāk un gatavoties straujām temperatūras izmaiņām.

Dienvidaustrumu reģionos, kur sestdien vēl saglabāsies augstāka temperatūra, būs iespējams baudīt siltumu, taču arī tur naktī uz svētdienu temperatūra pazemināsies, radot komfortablākus apstākļus.

Jaunās nedēļas sākumā laika apstākļus ievērojami ietekmēs ciklonu darbība, kas nesīs biežus nokrišņus un brīžiem stiprāku vēju. Pirmdien sagaidāmi intensīvāki nokrišņi, vietām ar pērkona negaisiem, kas var radīt negaidītas laikapstākļu izmaiņas. Lai gan šie nokrišņi var radīt īslaicīgas neērtības, dienas būs patīkami siltas, un gaisa temperatūra joprojām saglabāsies augsta.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm, pirmdien lielākajā daļā valsts teritorijas gaiss vēl iesils līdz +22…+29°C. Šī siltā gaisa plūsma nodrošinās komfortablu temperatūru, neskatoties uz iespējamiem nokrišņiem un vēja brāzmām. Tomēr, sākot no otrdienas, karstums nedaudz atkāpsies, un gaisa temperatūra diennakts gaišajās stundās vairs nepārsniegs +18…+23°C.

Šīs izmaiņas laikapstākļos nozīmē, ka, lai gan joprojām būs iespējams baudīt siltu un patīkamu laiku, būs jābūt gataviem arī uz pēkšņām lietusgāzēm un vēja brāzmām. Tiem, kas plāno aktivitātes ārpus telpām, būtu prātīgi ņemt līdzi lietusmēteļus un sagatavoties mainīgiem laikapstākļiem. Tas nodrošinās iespēju pilnvērtīgi izbaudīt dienu, neskatoties uz ciklonu ietekmi.

Tālākajās dienās laikapstākļi būs mazliet mierīgāki, un nokrišņi kļūs retāki. Temperatūras svārstības radīs patīkami vēsu atmosfēru, īpaši vakaros un agrās rīta stundās. Lai gan gaisa temperatūra nebūs tik augsta kā pirmdien, tā joprojām būs pietiekami silta, lai baudītu dažādas ārpus telpu aktivitātes.

Leave a Comment