Nike akciju vērtība krītas, jo tirgus daļu ieņem jaunpienācēji

Nike akcijas nokritušās par vairāk nekā 12 %, raksta BBC.

Uzņēmums Nike paziņoja, ka sagaida negaidītu ceturkšņa ieņēmumu kritumu par 10%, jo tas saskaras ar pieaugošu konkurenci no jaunāku konkurentu, piemēram, On un Hoka, puses.

Šīs ziņas izraisīja Nike akciju kritumu par vairāk nekā 12 % pēcpusdienas tirdzniecībā, kas varētu nozīmēt 15 miljardu ASV dolāru zaudējumus tirgus vērtībā, ja zaudējumi saglabāsies arī piektdien.

Pasaulē lielākais sporta apģērbu uzņēmums arī informēja investorus, ka tas saskaras ar pieprasījuma samazināšanos starptautiskajos tirgos, tostarp Ķīnā.

Taču Nike ir optimistiski noskaņots, ka jaunie produkti un mārketinga kampaņa gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Parīzē palīdzēs uzņēmumam atgūt dinamiku patērētāju vidū.

“Parīzes olimpiskās spēles mums piedāvā kulminācijas brīdi, lai iepazīstinātu pasauli ar mūsu redzējumu par sportu,” peļņas paziņojumā teica izpilddirektors Džons Donahū.

Uzņēmums arī samazināja savas prognozes 2025. finanšu gadam.

Uzņēmums paziņoja, ka tiešā pārdošana patērētājiem samazinājās par 8 %, jo daži klienti izvēlējās modernākus jaunākos zīmolus.

“Ir sajūta, ka Nike vienkārši nav pietiekami ieviesis inovācijas, nav pietiekami reklamējis, nav pietiekami stāstījis stāstus par saviem produktiem,” BBC sacīja GlobalData Retail rīkotājdirektors Nīls Saunders.

Sporta apģērbu giganta stratēģija pārdot savus ražojumus savos veikalos un tīmekļa vietnē, nevis vairumtirgotājos, piemēram, Foot Locker, ietekmēja pārdošanas apjomus.

“Nike atkal ir jānostājas priekšplānā, lai pārliecinātu cilvēkus pirkt tā produktus,” piebilda Saunders.

Nike pašlaik ir galvenais UEFA Euro 2024 futbola turnīra kreklu sponsors, apsteidzot tādus zīmolus kā Adidas un Puma. Tas vieš cerības, ka jūnija rādītāji varētu nedaudz palielināties.

Nike sponsorē deviņas futbola izlases, tostarp Anglijas, Francijas un Portugāles izlasi. Anglijā jau ir pēdējā mēneša laikā pieaudzis Nike pārdošanas apmēri, lielā mērā tieši pateicoties uz futbola fanu rēķina.

Leave a Comment