6 pārtikas produkti, kurus notikti nevajadzētu sasmalcināt blenderī. Daži noteikti pārsteigs

Dažus produktus kategoriski nevajadzētu sasmalcināt ierīcē – tas var novest pie to bojāšanās.

Blenderis – neticami noderīga ierīce ēdiena gatavošanai, kas ievērojami atvieglo dzīvi. Tomēr, neraugoties uz izplatīto uzskatu, ka tas noder visam, dažus produktus nevajadzētu smalcināt ierīcē – tas var novest pie tās sabojāšanās.

Karsts šķidrums vai ēdiens

Ļoti bieži krēmzupu receptēs ir norādīts tāds solis kā pārtikas produktu samalšana līdz gludai masai blenderī. Tomēr ļoti karstu sastāvdaļu ievietošana blenderī var ne tikai apdedzināt rokas, bet arī sabojāt ierīci. Iespējams, šai funkcijai labāk noderēs iegremdējamais blenderis, bet, ja jums tāda nav, vispirms pagaidiet, kamēr sastāvdaļas atdziest, un tikai tad pārlieciet vai ielejiet tās blenderī.

Kafijas pupiņas

Lai gan tehniski jūs varat mēģināt izmantot savu blenderi kā kafijas dzirnaviņas, tā nav labākā izvēle. Galu galā, laika gaitā regulāri malot rupjas kafijas pupiņas, blendera asmeņi kļūst truli. Taču tikpat svarīgi ir tas, ka blendera konstrukcijas dēļ jūs nekad nesaņemsiet vienmērīgi samaltas kafijas pupiņas.

Ledus

Tāpat kā kafijas pupiņu gadījumā, blenderī nevajadzētu likt ledus kubiņus, jo tas var sabojāt ierīci, aptumšot asmeņus, un ledus netiks pareizi sasmalcināts. Tomēr ledus pievienošana smūtijiem ir izņēmums, jo pārējās sastāvdaļas palīdzēs sasmalcināt ledu. Tajā pašā laikā ir svarīgi blenderi nepārslogot.

Žāvēti augļi

Kad runa ir par augļu ievietošanu blenderī, svaigu vai saldētu – tas blenderim nenodara nekādu kaitējumu. Žāvētu augļu pievienošana mērcei vai marinādei var šķist laba ideja, bet ne tad, ja mērce tiek gatavota blenderī. Galu galā žāvētu augļu ādai raksturīgā cietā konsistence apvienojumā ar lipīgo iekšpusi ir recepte ierīces mehānisma aizsērēšanai.

Vārīti kartupeļi

Iespējams, tas būs pārsteigums, bet kartupeļu ievietošana blenderī ir liels “nē”. Dažu minūšu laikā pēc vārītu kartupeļu sasmalcināšanas ciete un šķidrums radīs gumijai līdzīgu tekstūru. Tāpēc, ja vēlaties pagatavot zīdainu kartupeļu biezeni, labāk dodiet priekšroku gaļas mašīnai vai samīciet kartupeļus ar rokām, blenderis nav labākais risinājums.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Mandeles un citi rieksti

Veseli rieksti var sabojāt jūsu blenderi, un nav nekādu izredžu to salabot. Pat gatavojot augu izcelsmes pienu, riekstus pirms sasmalcināšanas iepriekš iemērc, lai mīkstinātu. Ja jums ir nepieciešami tādi rieksti kā mandeles vai Indijas rieksti salātiem vai desertiem, vislabāk tos sasmalcināt ar nazi.

 

Leave a Comment