Drīzumā iestāsies pārmērīgs karstums +38 grādi: speciālists pastāstīja par gaidāmo karstāko mēnesi

Neraugoties uz El Ninjo fenomena beigšanos, 2024. gada jūnijs pārspēja temperatūras rekordus Austrumeiropas reģionā. Šādu prognozi izteica ārzemju Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais direktors Vilfands. Tomēr vai karstums ir galā? 

2024. gada jūnijs kļuva rekord karsts, neraugoties uz El Ninjo fenomena beigām, uzskata Hidrometeoroloģijas centra zinātniskais vadītājs Vilfands.

El Ninjo atbalsis:

Lai gan El Ninjo ir beidzies, tā ietekme uz klimatu joprojām ir jūtama. Siltums, kas šī fenomena laikā izplatījās pa pasaules okeāniem, turpina sasilt atmosfēru. Tāpēc 2024. gada jūnijam bija labas izredzes kļūt par vienu no karstākajiem jūnija mēnešiem vēsturē. Tā arī notika.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

No 1. līdz 7. jūlijam laikapstākļi Austrumeiropā solās būt ļoti neparedzami. Dažādās reģionu daļās gaidāms liels karstums, spēcīgs lietus un pat aukstums.

Kā pareizi izmantot angļu sāli dārzā: padomi iesācējiem un citiem interesentiem

Ar prognozi septiņu dienu periodam padalījās kāds ārzemju meteo speciālists. Kā atklāj speciālists tad arī jūlija beigas solās būt drastiskas un ar karstuma viļņiem.

“Dienvidu cikloni parasti atnes daudz mitruma. Austrumeiropā atkal sāksies lietusgāzes, kas ar pārtraukumiem nāks trīs dienas. Kopumā nokrišņos aptuveni 20 milimetru nokrišņu, dažviet arī vairāk,” sacīja speciālists.

Saskaņā ar viņa prognozēm lietusgāzes sāksies pirmdien, 1. jūlijā, un tās tiks reģistrētas visā reģionā. Gaisa temperatūra būs līdz 27 grādiem pēc Celsija.

Līdz nedēļas beigām, ciklonam virzoties uz valsts ziemeļaustrumiem, Austrumeiropā iestāsies sauss un karsts laiks. Gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz 31 grādiem pēc Celsija.

Lasi vēl: Viltīgi padomi kā izdzīvot +35 grādu karstumā dzīvoklī, kurā nav kondicioniera

Dažviet apgabalos gaidāma patīkama temperatūra, bet 1. un 2. jūlijā iespējami nokrišņi. Tiek prognozēts, ka šajās dienās līs no 10 līdz 15 milimetriem lietus. No 3.jūlija, trešdienas, nokrišņi mitēsies, un gaisa temperatūra dienās sasniegs 22–27 grādus.

Šīs zvaigžņu zīmes nekad , nekad nepiedos nodevību! Viņi labāk atlikušo dzīvi pavadīs vientulībā

“Sagaidāms, ka piektdien kļūs vēsāks, un nedēļas nogalē temperatūra var pazemināties līdz 14-19 grādiem. Laiks saglabāsies lietains. Austrumu apgabalā būs novērojama aukstā fronte, kas nāks no ziemeļrietumiem,” sacīja meteorologs.

“Atsevišķos rajonos gaisa temperatūra pakāpsies virs 35 grādiem, kas par aptuveni pieciem grādiem pārsniegs klimata normu. Lietus iespējami galvenokārt pakājē un kalnainos rajonos, taču tie būs īslaicīgi. Dienas lielāko daļu saglabāsies skaidrs un karsts laiks,” atzīmēja Iļjins.

Sinoptiķi brīdināja austrumeiropiešus par nopietnām klimata pārmaiņām: viņus sagaida milzu lietusgāzes un sausums un tas nav pats sliktākais..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment