Vasara ir tikko sākusies: visā pasaulē tiek reģistrēti karstuma viļņi un citas laikapstākļu anomālijas

Vasara ir tikai sākusies, un pasaule to svin – jau tagad ir vērojamas laikapstākļu anomālijas: kaut kur valda ellīgs karstums, kaut kur – lietusgāzes un krusa. Sliktie laikapstākļi ir tik bargi, ka daudzi iedzīvotāji ir nobažījušies par nākotni. 

Itālijas centrālajā daļā un dienvidos saglabājas ārkārtējs karstums, savukārt ziemeļos ir spēcīgas lietusgāzes un krusa, raksta Itālijas izdevums ANSA.

Valsts ministrija astoņās pilsētās augstās temperatūras dēļ ir ieviesusi paaugstinātas trauksmes režīmu, un eksperti jau ziņo, ka karstuma vilnis, kas skāris Itāliju, pastiprināsies.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

“Ja kādā teritorijā tiek izsludināts sarkanais trauksmes līmenis, tas nozīmē, ka karstuma vilnis ir tik intensīvs, ka tas apdraud veselus, aktīvus cilvēkus, nevis tikai neaizsargātas iedzīvotāju grupas, piemēram, vecākus cilvēkus, mazus bērnus utml,” skaidro ANSA.

Temperatūra dažos reģionos ir paaugstinājusies līdz 40 grādiem. Neapoles varas iestādes pat ir veikušas vairākus pasākumus, lai palīdzētu bezpajumtniekiem pārvarēt karstumu.

Ekstremālas temperatūras ir reģistrētas ASV un Eiropā.

Karstuma dēļ Balkānos bija pat vērojami plaša mēroga elektroenerģijas padeves pārtraukumi – problēmas tika reģistrētas Melnkalnē, Horvātijā, Bosnijā un Albānijā. Daži operatori jau paziņojuši, ka elektroenerģijas padeves pārtraukuma iemesls ir ārkārtējais karstums.

Serbijas Sabiedrības institūts ir brīdinājis iedzīvotājus, ka uzturēties saulē no plkst. 11.00 līdz 17.00 nav droši, un, ja ir nepieciešams doties ārā, ir vērts paņemt līdzi ūdens pudeli.

Lasi vēl: Diemžēl tuvojas problēmu vilnis: Pirmā lielā jūlija prognoze katrai zvaigžņu zīmei

Balkānu iedzīvotāji ir pieraduši pie vasaras karstuma, taču šogad tas sākās ļoti agri. Tas skaidrojams ar klimata pārmaiņām. Saskaņā ar Eiropas Vides aģentūras (EVA) jauno ziņojumu vasaras mēneši visā Eiropā būs karsti.

Zinātnieki uzskata, ka šis kontinents sasilst divreiz ātrāk nekā citi. Papildus karstuma vilnim meteorologi brīdināja arī par citiem klimata apdraudējumiem 2024. gada jūlijā, tostarp krusu, pērkona negaisu, zibeņiem un spēcīgiem vējiem.

Tomēr meteorologi uz jūliju arī Austrumeiropā ir izplatījuši paziņojumu par gaidāmajām anomālijām – lasi tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment