Vasara ir tikko sākusies: visā pasaulē tiek reģistrēti karstuma viļņi un citas laikapstākļu anomālijas

Karstais laiks ar neparastiem temperatūras rādītājiem Austrumeiropas reģionā mazināsies jau nākamajā nedēļas nogalē. Par to ziņoja daudzi meteorologi.

Jau sestdien un svētdien, 6. un 7. jūlijā, termometru stabiņi Austrumeiropā reģionā sāks kristies līdz pieņemamākiem temperatūras rādītājiem. Nedēļas pēdējā darba dienā temperatūras fons pazemināsies par vairāk nekā 10 grādiem, sacīja kāda eksperte.

– Ir vērts teikt, ka tieši nākamajā piektdienā notiks laika apstākļu pavērsiens.

Tātad tieši 5. jūlijā gaidāma diezgan strauja laika apstākļu pasliktināšanās, ko pavadīs nokrišņi, krusa, pērkona negaiss, vēja ātrums var sasniegt 20-25 metrus sekundē. Šī ir visai bīstama parādība , tāpēc iedzīvotājiem jābūt uzmanīgiem, – brīdināja sinoptiķi.

Meteorologs apliecināja, ka tuvāk nedēļas nogalei “dabas stihiju sacelšanās” apstāsies.

– Sestdien vietām iespējams īslaicīgs lietus, bet svētdien nokrišņi nav gaidāmi. Tomēr naktī uz sestdienu gaidāms temperatūras pazeminājums līdz 17-19 grādiem, bet dienā – līdz 23-25 grādiem.

Tas joprojām ir virs klimatiskās normas, bet tikai par 2-2,5 grādiem, – sacīja meteoroloģe.

Saskaņā ar eksperta prognozi svētdien, 7. jūlijā, minimālā temperatūra naktī lielpilsētas reģionā būs 10-15 grādu robežās, bet dienā – aptuveni plus 24-29 grādi.

Lasi vēl: Kūka “Piena meitene” ar ķiršiem: ļoti ātri pagatavojama, kad slinkums ilgi būt virtuvē

– Tas nozīmē, ka laika apstākļi būs diezgan komfortabli atpūtai brīvā dabā. Nākamās nedēļas sākumā nokrišņi nav gaidāmi. Pirmdien un otrdien, 8. un 9., mēs praktiski atradīsimies anticiklona centrā.

Naktis atkal kļūs siltākas, varbūt pat dūmakainas. Līdz nedēļas vidum temperatūras rādītāji naktīs sasniegs 15-20 grādus pēc Celsija, bet dienā svārstīsies 24-29 grādu robežās, – solīja meteorologs. Šādi rādītāji saglabāsies līdz nedēļas beigām, piebilda meteorologs.

 

Leave a Comment