Kūka “Piena meitene” ar ķiršiem: ļoti ātri pagatavojama, kad slinkums ilgi būt virtuvē

Deserts no plānas mīklas ar maigu krēmu un biezu ogu pildījumu. Ja šajā vasarā nezini kur likt svaigos ķiršus, tad noteikti izmēģini šo vienkāršo kūkas recepti! 

Sastāvdaļas: 

Kondensētais piens 380 g.

Olas 2 gab.

Sviests 100 g.

Milti 150 g.

Ieraugs 10 g.

Ķirši bez sēklām 300 g.

Cukurs 75 g.

Kukurūzas ciete 10 g.

Krējums ar 33 % tauku saturu 800 ml.

Pūdercukurs 200 g.

Krējuma siers 300 g.

Jūs varat pievienot kokosriekstu skaidiņas pēc garšas

 

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Izklājiet cepšanas paplāti ar pergamentu. Saputojiet kondensēto pienu, olas un mīksto sviestu ar mikseri. Pievieno miltus un cepamo pulveri.

Uz cepšanas paplātes izkaisa 2 ēdamkarotes mīklas un izlīdzina to aplī. Cep apmēram 4 minūtes, līdz apbrūnē. Ar mīklas riņķi vai nazi apgrieziet visas nelīdzenās malas. Pārējās kūkas cep tādā pašā veidā un atdzesē.

Jābūt 10-12 gabaliņiem. Pildījumam katliņā sajauc ķiršus un cukuru. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Iejauc cieti un vāra vēl 2 minūtes. Atdzesē.

Lasi vēl: Zvaigznēs ierakstīts: 4 zvaigžņu zīmes, kas kādu dienu nopelnīs vairāk nekā 1 000 00 eiro

Auksto krējumu, pūdercukuru un krējuma sieru saputojiet ar mikseri. Izkārtojiet kūkas uz šķīvja, pārlejot tās ar krējuma un ķiršu pildījumu. Ērtāk to ir darīt konditorejas riņķī.

Vienu vai divas plātes var atlikt dekorēšanai. Ielieciet kūku ledusskapī vismaz uz 6 stundām. Pēc tam pārklāj virsmu un sānus ar atlikušo krēmu. Pēc vēlēšanās to pārkaisa ar drupatām no atdalītajām kūkām un atgriezumiem, riekstiem vai kokosriekstu skaidiņām.

Labu apetīti!

 

Leave a Comment