Sinoptiķi Steigšus paziņo : Jūlijs iesāksies pavisam vēss un ļoti lietains!

Saskaņā ar prognozēm no Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra, jūlijs iezīmēsies ar mainīgiem laikapstākļiem.

Pirmajās dienās gaidāmi bieži mākoņi un vietām lietusgāzes, kas varētu ietekmēt dienas laikā. Prognozētāji norāda, ka situācija nebūs tik patīkama, kā pēdējās dienās!

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Šodienā gaidāms mainīgs un dinamisks laika apstākļu režīms. Vienā brīdī dominēs mākoņains laiks, bet citā brīdī debesis varētu pārkāpties ar skaidriem apstākļiem.

Gaidāmas lietavas

Dienas laikā centrālajos un austrumu reģionos prognozēts lietus, kas vietām var pārvērsties par pērkona negaisu ar intensīviem nokrišņiem. Šie meteoroloģiskie apstākļi ir paredzēti turpināties vismaz līdz dienas beigām.

Šodien prognozēts, ka dienvidrietumu un rietumu virzienā pūtīs lēns līdz mērens vējš, kas varētu pieaugt negaisa laikā līdz brāzmām ar ātrumu no 15 līdz 19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra dienas laikā sasils, svārstoties no 18 līdz 23 grādiem pēc Celsija skalas valsts rietumu rajonos, savukārt austrumu rajonos temperatūra var pacelties no 29 līdz 32 grādiem. Šādi laika apstākļi prognozēti turpināties vismaz līdz vakara stundai.

Rīgā šodienā gaidāms daudzveidīgs laika apstākļu raksturojums, sākot ar mainīgu mākoņu klātbūtni, kas dienas laikā varētu izplatīties dažādās formācijās.

Laiks strauji mainīsies

Pēcpusdienā prognozēts īslaicīgs lietus, kā arī iespējams, ka pavasara gaisa straumes pavada pērkona negaiss.

Vējš būs mērens, pūšot no dienvidrietumiem un rietumiem, nodrošinot dinamisku klimatu, kamēr temperatūra kāptos līdz 27…29 grādiem pēc Celsija skalas. Šādi laikapstākļi turpināsies vismaz līdz vakara stundai, radot interesantu dienas izjūtu pilsētā.

Tomēr sinoptiķi brīdina par ievērojamu laika pārmaiņu tuvākajās dienās. Gaidāms ne tikai ievērojami vēsāks laiks, bet arī spēcīgas lietavas, kas var ietekmēt reģionu vairāku dienu garumā.

Šīs prognozes liecina par iespējamām straujām temperatūras izmaiņām un intensīvu nokrišņu aktivitāti, kas var radīt izaicinājumus ikdienas dzīves organizēšanā un āra aktivitātēs.

Sinoptiķi iesaka sagatavoties un rūpīgi sekot līdzi laika apstākļu attīstībai, lai labāk plānotu darbus un izvairītos no neērtībām, ko varētu radīt šīs nenormālās laikapstākļu izmaiņas.

Laiks aplūko, ko paziņojuši sinoptiķi tālākajām dienām, jo iedzīvotājiem būs jābūt uzmanīgiem tajās dienās, kas būs sagaidāms ļoti spēcīgs pērkona negaiss!

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment