Gaidāmas vērienīgas izmaiņas ”Octā”: Vai gaidāms spēcīgs cenu kāpums?

Kā tika izplatīts, tad drīzumā gaidāmas vērienīgas izmaiņas ”Octā”.  Octas klienti gan tagad ir nobažījušies vai šīs izmaiņas neuzliks milzīgu cenu kāpumu pakalpojumiem. 

No sākuma atcerēsimies un iegaumēs pašus pamatus..

Kas ir OCTA apdrošināšana?

OCTA ir obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana sauszemes transportlīdzekļu īpašniekiem. Tā ir nepieciešama visiem transportlīdzekļiem, kas piedalās ceļu satiksmē Latvijā.

 

Kas tiek apdrošināts?

Iegādājoties OCTA polisi, tiek apdrošināta nevis transportlīdzekļa īpašnieka automašīna, bet gan īpašnieka atbildība par iespējamajiem zaudējumiem, ko var nodarīt ceļu satiksmes negadījumā ar viņa transportlīdzekli.

Šī apdrošināšana sedz zaudējumus, kas nodarīti citu personu mantai (ieskaitot transportlīdzekļus), veselībai, kā arī nemantisko kaitējumu. Šis ir būtiski.

Ja vēlies aizpildi šo ātro testu: 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

 

Turpinām tālāk..

Kā aprēķina maksu par polisi – apdrošināšanas prēmiju?

Patiesībā par šo daudzi nemaz nezina un tikai mēdz nojaust kas veido cenu, tomēr cenas noteikšanai ir savi faktori. kuri tiek ņemti vērā aprēķinot jūsu ”Octas” cenu.

Aprēķinot OCTA apdrošināšanas prēmiju, tiek ņemti vērā dažādi kritēriji, nosauksim dažus piemērus, lai jums taptu skaidrs:

polises darbības termiņš, transportlīdzekļa veids, pilna masa un izmantošanas veids, transportlīdzekļa reģistrēšanas vieta, īpašnieka juridiskais statuss, īpašnieka autovadītāja stāžs, bonus-malus klase (apdrošināšanas vēsture), citi faktori.

Lasi vēl: Viņi ieies baltā svītrā: Globa nosauca trīs zīmes, kas dzīvos kā pasakā sākot jau ar šodienu

Un tieši šie faktori būtiski maina jūsu cenu šim konkrētajam pakalpojumam. Cenu veido šie visi faktori kopā, nevis tikai viens no iepriekš minētajiem.

Tagad par gaidāmajām izmaiņām..

Transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas izmaiņas, kuras jau būs gaidāmas pavisam drīz. Šīs izmaiņas ir nobažījušas simtiem autovadītāju.

No 1. augusta risku izvērtēšanas sistēmu “Bonus-malus” OCTA apdrošināšanā aizstās ar apdrošināšanas datu vēsturi, kā ceturtdien preses konferencē paziņoja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins.

Viņš norādīja, ka augustā pašreizējā “Bonus-malus” sistēma tiks pārveidota par centralizētu apdrošināšanas vēstures datu sniegšanas servisu, kas nesaturēs sarežģītus algoritmus un formulas, padarot jauno sistēmu vieglāk saprotamu.

Šī izmaiņa ir ieviesta arī ar mērķi atvieglot informācijas apmaiņu starp Zaļās kartes sistēmas dalībvalstīm. Lai jūs saprastu, tad ”Bonus-malus” klases tiek likvidētas.

Daudziem tagad ir radies jautājums – vai šīs izmaiņas ietekmēs cenu? Lūkosim, ko varam noskaidrot! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Kad līgums zaudē spēku? Diemžēl arī šo informāciju daudzi autovadītāji nezina. 

Līgums beidzas automātiski, ja mainās transportlīdzekļa īpašnieks vai tam tiek izsniegta tranzīta numura karte vai apliecinājums par transportlīdzekļa norakstīšanu.

Līzinga gadījumā līgums turpinās spēkā, ja līzinga ņēmējs kļūst par transportlīdzekļa īpašnieku vai transportlīdzekļa īpašnieks kļūst par līzinga ņēmēju.

LTAB Informācijas tehnoloģiju (IT) daļas vadītājs Agris Dauksts norādīja, ka, novērtējot klientu riskus, apdrošinātāji turpinās ņemt vērā transportlīdzekļa īpašnieka vai reģistrētā turētāja apdrošināšanas vēsturi.

Šajā vērtējumā ietilpst informācija par līdzšinējiem apdrošināšanas gadījumiem, apdrošināšanas dienām, kā arī citiem riska faktoriem, piemēram, datus par transportlīdzekļa īpašnieka soda punktiem, transportlīdzekļa izmantošanas mērķi un atrašanās vietu.

Personas apdrošināšanas vēsturē tiks apkopoti dati no 2004. gada 1. maija, kamēr esošā “Bonus-malus” sistēma ietver datus par pēdējiem 11 gadiem. Turklāt apdrošināšanas dati automātiski atjaunosies katru dienu, nevis tikai 15. septembra naktī kā pašreizējā sistēmā.

 

Viņš arī teica, ka restrukturizēšana “Bonus-malus” sistēmā neietekmēs to, kā apdrošinātāji noteiks apdrošināšanas prēmijas, jo katrs apdrošinātājs turpinās neatkarīgi novērtēt klienta apdrošināšanas risku un noteiks apdrošināšanas prēmijas apmēru, tāpat kā līdz šim.

Lasi vēl: Vīratēvs abiem bērniem uzcēla māju. Pārcēlāmies uz turieni, bet pat nenojautām, ka mūs sagaidīs šausmas!

Tas nozīmē, ka autovadītājiem nevajadzētu satraukties, jo šīs izmaiņas neietekmē cenu faktorus. Noteikti atcerieties laicīgi apdrošināt, gan sevi, gan savus spēkratus!

 

Leave a Comment