Izmaiņas taromātos: Naudu par depozīta iepakojumu varēs saņemt bankas kontā

Šodien izskanēja ļoti priecīga ziņa daudziem Latvijas iedzīvotājiem sakarā ar taromātiem un depozīta punktiem. Kā tiek minēts, tad naudu par depozīta iepakojumu varēs saņemt bankas kontā.

“Swedbank” sadarbībā ar SIA “Depozīta iepakojuma operators” un digitālo aģentūru “TRY Dig Latvia” ir izveidojusi jaunu depozīta iepakojuma atmaksas pakalpojumu “dPays”.

Reģistrējoties vietnē “www.dPays.eu”, klienti varēs saņemt atmaksu par depozīta iepakojumu nevis papīra čeka vai skaidras naudas veidā, bet tieši savā bankas kontā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

“Swedbank” Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Jevgenijs Ivanovs skaidro, ka līdz šim uzņēmumiem bija vislielākās grūtības izmantot depozīta sistēmas pakalpojumus.

Ja uzņēmums darbojas sabiedriskās ēdināšanas vai pasākumu rīkošanas jomā, iepakojumu nodošana taromātos pret čeku neļāva šos līdzekļus atgriezt uzņēmuma bilancē.

Ar “dPays” risinājumu šī problēma ir atrisināta, jo tagad uzņēmumi ne tikai iegādājas preces, samaksājot par iepakojuma depozītu, bet var atgūt šos līdzekļus arī savā bankas kontā, nododot iepakojumu.

Lasi vēl: Gudriem cilvēkiem dzimšanas datumā vienmēr ir šis cipars: pārbaudiet savu dzimšanas datumu

Stūrītis norāda, ka čeki bieži vien pazūd vai tiek bojāti apkārtējās vides ietekmes dēļ, savukārt veikalu lojalitātes punkti var tikt izmantoti tikai konkrētajos veikalos.

Izveidojot risinājumu, kas ļauj saņemt depozīta naudas atmaksu tieši uz bankas kontu, klientiem vairs nav nekādu ierobežojumu, kā izmantot šos līdzekļus pēc saviem ieskatiem.

Lai nodotu tukšo depozīta iepakojumu taromātā, tas jāievieto ar apakšējo daļu pa priekšu. Ja plānots nodot vairākus iepakojumus, tos jāievieto taromātā pa vienam.

Kad visi iepakojumi ir nodoti, pircējam jāspiež ekrānā redzamā poga, lai pabeigtu darbību un saņemtu depozīta kuponu par nodotajām iepakojuma vienībām – 0,10 eiro par vienību.

Pirmajā iepakojumu nodošanas reizē iesakām rūpīgi sekot līdzi ekrānā redzamajām instrukcijām, kas pieejamas latviešu un angļu valodā.

Un kā tev patīk šī jaunā sistēma?

 

Leave a Comment