Sinoptiķi Steidzīgi brīdina par gaidāmo laiku piektdien! Tāds karstums nav piedzīvos ļoti sen!

Prognozes liecina, ka piektdiena būs šīs nedēļas karstākā diena. Pēc šīs karstās dienas, naktī, temperatūra pakāpeniski pazemināsies, sasniedzot 14 līdz 19 grādus.

Tomēr dažos piekrastes rajonos temperatūra varētu saglabāties ap 20 grādiem, kas liecina, ka iespējama pirmā tropiskā nakts šovasar. Nakts laikā pūtīs viegls vējš no dienvidaustrumiem un dienvidiem.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Diena solās būt pārsvarā saulaina, ar zilām debesīm un patīkamu siltumu. Tomēr jāņem vērā, ka pēcpusdienā un vakarā, īpaši Kurzemes reģionā un valsts centrālajā daļā, varētu parādīties negaisa mākoņi.

Šie mākoņi varētu izraisīt īslaicīgus, bet lokāli spēcīgus nokrišņus. Pastāv arī iespēja, ka būs krusa un stipras vēja brāzmas. Tāpēc ir vērts būt piesardzīgiem un ņemt vērā laika prognozi, lai sagatavotos potenciāli mainīgajiem laika apstākļiem.

Dienas gaitā dominēs mērens dienvidaustrumu vējš, kas Kurzemes reģionā var sasniegt 10 līdz 13 metrus sekundē. Tomēr, ja izveidosies negaisa mākoņi, vēja brāzmas var kļūt ievērojami stiprākas, radot spēcīgākas un brāzmainākas vētras. Šāda vēja spēka dēļ būs jābūt uzmanīgiem, īpaši, ja plānotas āra aktivitātes.

Turklāt dienas maksimālā gaisa temperatūra solās būt starp 28 un 33 grādiem, kas padarīs to par vienu no karstākajām dienām nedēļā. Tas nozīmē, ka karstums būs jūtams visā valstī, un cilvēkiem ieteicams būs palikt vēsumā vai izmantot aizsardzības līdzekļus pret sauli, lai izvairītos no pārkaršanas.

Rīgā nakts solās būt mierīga un bez nokrišņiem, nodrošinot iedzīvotājiem iespēju atpūsties pēc karstās dienas. Dienas laikā galvaspilsētu sagaida saulains un karsts laiks, ar dzidri zilām debesīm un spožu sauli. Tomēr, vakarā situācija var mainīties. Prognozes liecina, ka vakarpusē Rīgas apkārtnē varētu veidoties negaisa mākoņi. Šie mākoņi varētu skart dažas pilsētas daļas, atnesot īslaicīgus, bet iespējami spēcīgus nokrišņus.

Naktī gaisa temperatūra Rīgā saglabāsies ap 20 grādiem, nodrošinot relatīvi siltu nakti. Dienā temperatūra pakāpsies līdz maksimāliem 32 līdz 33 grādiem, padarot to par vienu no karstākajām dienām šovasar. Karstums un iespējamie negaisi vakarā prasa uzmanību gan no iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem, lai nodrošinātu savu drošību un labklājību šajā mainīgajā laika posmā.

Neskatoties uz sākotnēji mierīgajiem laika apstākļiem, pēkšņas un straujas izmaiņas var radīt būtiskas neērtības un pat apdraudējumus. Prognozes liecina par iespējamām spēcīgām vētrām un negaisiem, kas var strauji izplatīties, nesot līdzi intensīvus nokrišņus un krusu. Pastāv arī būtiska iespēja, ka spēcīgas vēja brāzmas sasniegs mūsu reģionu, radot vēl vairāk izaicinājumu un iespējamas infrastruktūras bojājumus.

Sinoptiķi uzsver, ka iedzīvotājiem jābūt gataviem ātrai laika apstākļu maiņai un jāveic nepieciešamie piesardzības pasākumi, lai pasargātu sevi un savu īpašumu.

Tomēr sinoptiķi ar steigu brīdina, ka situācija varētu kļūt gandrīz nekontrolējama. Lūk, ko varam sagaidīt un, kas tāds nav piedzīvots jau sen:

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment