Eksperti atklāj, kā vislabāk uzglabāt gurķus, lai tie nesapūst

Tāpat kā jebkuru citu pārtikas produktu uzglabāšanā, arī gurķu uzglabāšanā svarīga ir ne tikai temperatūra un mitruma līmenis, bet arī to svaigums.

Gurķi vasarā kļūst īpaši populāri – jo tie ir ne tikai veselīgi, bet arī satur daudz mitruma un palīdz atvēsināties karstumā. Turklāt tā ir īpaša sastāvdaļa dažos kokteiļos – tajā pašā laikā prasa noteiktus apstākļus uzglabāšanas laikā. Par to, kā vislabāk uzglabāt gurķus, stāsta Food52.

Kā izvēlēties gurķus ilgai uzglabāšanai, ja iegādājieties tos veikalā

Pirms gurķu ievietošanas maisiņā tos rūpīgi apskatiet. Labākie gurķi būs dzidri zaļā nevis dzeltenā krāsā un bez plankumiem.

Jebkuras grumbiņas vai bedrītes liecina, ka gurķis ir pārgatavojies. Pārgatavojušies vai sapuvuši gurķi ne tikai sliktāk uzglabāsies, bet tiem būs arī skāba garša un nepatīkama smarža. Tātad atšķirībā no pārgatavojušiem banāniem vai āboliem, kas ir lieliski cepšanai, tie nav piemēroti pat salātiem un dažkārt var kaitēt.

Kā gurķus uzglabāt ledusskapī

Saskaņā ar Amerikas Lauksaimnieku asociācijas datiem lielveikalu gurķus, kas pārklāti ar pārtikas plēvi, droši var uzglabāt ledusskapī līdz 1 nedēļai nesagrieztus.

Gurķus bez plēves pārklājuma un pašu dārzā novāktos gurķus vislabāk patērēt 3 dienu laikā.

Lai gurķi ātri nesabojātos, tos uzglabājot, ieteicams ievērot šādus ieteikumus:

Gurķus labāk mazgāt tieši pirms ēšanas – tas palīdz izvairīties no pārmērīga mitruma, kas veicina baktēriju vairošanos;

Gurķi jāuzglabā atsevišķi no avokado, banāniem, tomātiem vai melonēm, jo gurķi var ātri dzeltēt etilēna gāzes ietekmē, kas izdalās no augļiem un dārzeņiem un paātrina to nogatavošanos;

Neglabāt gurķus plastmasas maisiņos no pārtikas veikala, jo tas izraisa to ātrāku nogatavošanos.

Viens no veidiem, kā saglabāt gurķus svaigus pēc iespējas ilgāk, ir ietīt tos pārtikas plēvē. Šāda gurķu uzglabāšana palīdzēs palēnināt to nogatavošanos.

Saskaņā ar Cook’s Illustrated datiem ietīti gurķi uzglabājās ilgāk nekā gurķi, kas uzglabāti bez plēves vai vakuumā maisiņos. Plastmasas plēve veido hermētisku otro apvalku, kas neļauj augļiem nokļūt mitrumā un gandrīz novērš mitruma zudumus. Kad gurķi ir cieši ietīti plēvē, uzglabājiet tos hermētiskā traukā ledusskapī.

 

 

Leave a Comment