Pagatavojiet pusdienās ļoti gardus un netipiskus kartupeļus un tas aizņems vien 15 minūtes

Tas ir ļoti vienkārši. Kartupeļu cepšanai es neizmantoju cepeškrāsni, bet gan mikroviļņu krāsni. Kartupeļus iepriekš labi nomazgājiet. Labāk ar birstīti vēl papildus noslaukiet un tad sākas pats jautrākais process! 

Lai novērstu neglītu kartupeļu mizas plaisāšanu, es ar dakšiņu veicu dūrienus. Patiesībā šī recepte man bieži nāk talkā, kad nav laika domāts par ēst gatavošanu un šis ”fiksais” ēdiens ir īsts atradums!

Sāksim gatavot!

Kartupeļus ietinu pergamentā un es sasēju ar auklu. Pergamenta iekšpusē ielej ēdamkaroti ūdens. Patiesībā to var izdarīt arī bez šīs idejas. Vienkārši ielieciet tos mikroviļņu traukā un vāriet. Bet šādā veidā tie kļūst nedaudz garšīgāki.

Ielieciet mikroviļņu krāsnī. Maksimālā režīmā tas gatavosies 12-15 minūtes. Šajā laikā mēs pagatavosim pildījumu. Es gatavoju divus pildījumus. Pirmais ir mērcīte ar sēnēm. Sēnes sagriež šķēlītēs.

Sīpolus sasmalcinu smalki. Vispirms sīpolus pāris minūtes apcep. Pievienoju sēnes un, maisot, gatavoju vēl 8-10 minūtes.

Pievienoju ēdamkaroti miltu. Samaisiet. Kopā ar miltiem cep vienu minūti. Pievieno krējumu (man ir 22 procenti). Pievieno sāli un piparus.

Man patīk sēnēm pievienot arī timiānu. Tas labi sader kopā. Var pievienot arī sieru. Bet tas nav obligāti. Siers piešķirs ļoti garšīgu un sātu sajūtu.  Pēc 1 minūtes tas sabiezēs, un jums būs gatava mērcīte.

Lasi vēl: Laikapstākļi 29. jūnijā būs skarbi: sinoptiķi draud ar lietusgāzēm, pērkona negaisu un aukstumu

Otrais pildījums ir mans iecienītākais tiešsaistes drupināto kartupeļu pildījums. Biezpiens un dilles. Tas ir elementāri. Jums vajag tikai sieru un dilles.

Būtu labi, ja pievienotu nedaudz sviesta. Man ir olīveļļa. Visu sajauc, un viss ir gatavs. Kartupeļus pārgriež uz pusēm un ar dakšiņu saplacina mīkstumu.

Pievieno nedaudz sviesta un siera un samaisa to visu kartupeļos. Kad pamatnes ir gatavas, pievienojam pildījumu. Tas ir ļoti garšīgi. Un galvenais ir tas, ka mēs tam netērējam daudz laika. 15, maksimums 20 minūtes, un viss ir gatavs.

Labu apetīti!

 

Leave a Comment