Laikapstākļi 29. jūnijā būs skarbi: sinoptiķi draud ar lietusgāzēm, pērkona negaisu un aukstumu

Prognozes ir brīdinājušas austrumeiropiešus par laikapstākļu izmaiņām, kas sāksies no 29. jūnija. Pirmā vasaras mēneša pēdējā nedēļa draud atnest aukstumu, nevis gaidīto un solīto siltumu.

Dažos reģionos pēc daudzu dienu pārmērīga karstuma jau ir bijušas stipras lietusgāzes un krusa. Tomēr tā vēl nav robeža. Pēkšņas temperatūras svārstības var izraisīt aukstumu, kas var kaitēt ražai un kultūrām. Tas skars arī Austrumeiropas vidieni.

No Melnās jūras sekos spēcīgs ciklons nokrišņu veidā, tiek prognozēts pērkona negaiss. Neraugoties uz to, saglabāsies siltums.

Baltijas valstu reģionā 29. jūnijā gaidāmi spēcīgi nokrišņi, pēc tam gaidāms atdzišana līdz +14 grādiem pēc Celsija. Dienvidos būs karsts – līdz +37 grādiem. Līdzīgi laika apstākļi būs arī Centrālajā Eiropas daļā.

Kopumā Baltijas jūras piekrastes daļā kļūs vēsāks. Temperatūra būs ne augstāk par +23 grādiem, bet naktīs līdz +15 grādiem, brīdina sinoptiķi.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

 

Austrumeiropā strauji atgriežas siltums, un mūs gaida siltas un sausas dienas. Šodien, 27. jūnijā, laikapstākļus daudzviet Austrumeiropā  veidos anticiklona austrumu perifērija. Temperatūras rādītāji nedaudz paaugstināsies, taču lietus reģionā gaidīt nevaram.

Termometra stabiņi ziemeļu pusē pakāpsies līdz +22…+24 grādiem, bet citviet apgabalā līdz +20…+25 grādiem. Gaidāms rietumu vējš 4-9 metri sekundē, brāzmains. Atmosfēras spiediens būs 753 mm Hg. – tas ir virs normas.

Kopumā no rītdienas Austrumeiropas gaidāms patiešām karsts laiks, jo temperatūra turpinās lēni paaugstināties. Līdz nedēļas beigām termometra stabiņi draud pietuvoties pat +30 grādiem.

Nedēļas laikā ievērojamu nokrišņu nebūs, bet šodien daudzviet apgabala austrumos vajadzētu būt īslaicīgiem nokrišņiem. Kā arī daudzviet gaidāms pērkona negaiss.

Lasi vēl: Saņemot mantojumā no tēva vecu māju, meita devās uz turieni dzīvot. Bet pārkāpjot pār slieksni, viņa uzzināja visus patiesību

Sinoptiķi norāda, ka naktī temperatūra austrumos būs salīdzinoši vēss – termometra stabiņi var nokrist līdz +7…+12 grādiem pēc Celsija.

Somu līcī būs siltāks – līdz +12…+14. Tomēr nedēļas otrajā pusē visā reģionā nakts temperatūra paaugstināsies līdz +11…+16 grādiem pēc Celsija.

Ārzemju sinoptiķis gan ir izteicis brīdinājumu uz gaidāmo vasaru sakarā ar laikapstākļiem. Tie mums likšot brīnīties! Lasi tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment