Latvijā sākušās jaunas un valstij nepatīkamas tendences, kas varētu saasināt jau tā drūmo situāciju

Latvijas darba tirgū jau kādu laiku novērojama jauna tendence, kas ilgtermiņā var radīt nopietnas sekas ne tikai darba tirgum, bet valstij kopumā. 

Jau kādu laiku novērojams, ka Latvijas iedzīvotājus arvien vairāk un vairāk kā darba meklēšanas galamērķis vilina Nīderlande – valsts, uz kuru līdz šim iedzīvotāji bija devušies salīdzinoši retāk. Tradicionāli populārā Lielbritānija pēc Brexit vairs nav tik populārā, un arī ceļotāju skaits uz Īriju iet mazumā. Tā vietā nāk citas Eiropas savienības valstis, no kurām Nīderlande vilina ar vienu no lielākajām ES minimālajām algām.

Nīderlande ir kļuvusi par populāru galamērķi Latvijas iedzīvotājiem, kas meklē darba iespējas ārvalstīs. Šo tendenci apliecina vairāki faktori, piemēram, pieaugošais konsultāciju skaits, ko piedāvā Nodarbinātības valsts aģentūra.

 

Speciāli biroji

Vēl novērojams, ka  Rīgā tiek veidoti personāla atlases biroji, kas specializējas darbinieku nosūtīšanā uz Nīderlandi, un plašs pasažieru pārvadājumu pakalpojumu klāsts ar mikroautobusiem, kas kursē uz Nīderlandi.

 

Par šiem novērojumiem vēstīja telekanāla 360TV raidījums “ZIŅneši”. Agrā rītā, pie Centrāltirgus, Zinātņu akadēmijas un tirdzniecības centra “Mols” apkārtnē var vērot vairākus mikroautobusus. Šie mikroautobusi ir pieblīvēti cilvēku grupām, kas nes koferus un somas.

Astro prognoze 2024. gada jūlijam: pat tiem, kam dzīvē vienmēr ir melnās līnijas, būs iespēja tikt uz zaļa zara!

Daži no šiem pasažieriem izkāpj Vācijā, bet citi turpina ceļu uz Nīderlandi. Šo pasažieru transportlīdzekļu vadītājs sarunās ar “360TV ZIŅnesi” atklājis, ka viņi jau vairākus mēnešus tieši šādā veidā ved uz Nīderlandi labākas dzīves meklētājus.

Labāks atalgojums

Jūlija, kura tika intervēta Turgeņeva ielā, dalījās, ka sāk savu pirmo emigrāciju uz Nīderlandi.

No citiem viņa dzirdējusi, ka šī valsts ir perspektīvs galamērķis emigrantiem, pateicoties lieliskām atalgojuma izredzēm. Jūlijai Latgalē bija grūti atrast labi atalgotu darbu, tāpēc viņa nolēmusi izmēģināt veiksmi citur. Stundas likme esot ļoti milzīga. Daudzreiz lielāka nekā Latvijā, lūk cik viņa saņems tur…

 

Viņai nodarbinātības aģentūra garantējusi  algu ar stundas likmi virs 11 eiro par katru nostrādāto stundu. Viņai žēl, ka bērni jāatstāj Latvijā.

Minimālā alga Nīderlandē izceļas kā viena no augstākajām Eiropā, katru mēnesi sasniedzot 1995 eiro. Meklējot darbaspēku, Nīderlandes korporācijas aktīvi meklē kandidātus no Latvijas, publicējot vakances darba portālos un izmantojot specializētas darba iekārtošanas aģentūras, kas atrodas Rīgā.

Vasila Volodina pareģo: no 2024. Gada 1. Jūlija – Šīs zīmes sagaida 3 Laimes gadi

Diemžēl, bet stāsts ar to nebeidzas un parādās jaunas problēmas…

 

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment