Ko darīt, ja mēbeles sāk nepatīkami smaržot pēc pelējuma: 4 padomi, kas atrisinās problēmu

Ja esat skaidri sācis sajust no mēbelēm nākošo nepatīkamo, sinepēm līdzīgo smaku, tās cēlonis, visticamāk, ir mikrobi un baktērijas, kas apmetušās vecajā koksnē.

Tomēr, šī problēma nav nemaz tik neatrisināma un jums nenāksies arī dodiet uz veikalu pēc jaunām mēbelēm. Lai viegli atgrieztos pie ideālas saimnieces reputācijas, jūs varat droši izmantot kādu no mūsu piedāvātajām metodēm.

Antibakteriālie līdzekļi

Šī iemesla dēļ pirmais padoms, ko var dot visām mājsaimniecēm, ir izmantot sadzīves ķīmiju, kam piemīt antibakteriālas īpašības.

Soda

Nevajadzētu norakstīt sodu, kas tiek uzskatīta par vienu no labākajiem palīgiem mājsaimniecībā.

Lai likvidētu no koka virsmām nākošo pelējuma smaku, uzklājiet uz tām plānu sodas kārtiņu un atstājiet tās uz pāris dienām, bet vēl labāk uz visu nakti.

No paklāja un tekstilizstrādājumiem nepatīkamas smakas noņem tādā pašā veidā, ar to atšķirību, ka soda pēc 20-30 minūtēm jāsavāc ar putekļu sūcēju.

Atkritumu noņemšana

Ja atbaidošo “aromātu” joprojām neizdodas likvidēt, padomājiet, vai jums ir nepieciešami veci skapji un skapīši. Ja ir žēl šķirties no savas sadzīves, pamēģini to atjaunot – nolobīt veco laku un krāsu, apstrādāt ar etiķi un pārkrāsot.

Saules gaisma

Ja dzīvojat privātmājā, mēģiniet mēbeles pakļaut saules iedarbībai – saules gaisma likvidē mitrumu, kas izraisa baktērijas.

Neaizmirstiet arī par telpām – ja tās netiek vēdinātas, tajās atkal parādīsies pelējuma smaka.

Ja iepriekš minētie 4 soļi kaut kādu iemeslu dēļ nav devuši rezultātu, nepadoties, jo ir vēl dažas metodes, ko izmantot.

Lasi vēl: Tas ir ļoti vienkārši: drošs veids, kā uzreiz atdzīvināt novītušus tomātus dobē

Ziepjūdens: Sajauciet trauku mazgājamo līdzekli ar siltu ūdeni. Izmantojiet mīkstu drānu vai sūkli, lai notīrītu skartās vietas. Noskalojiet ar tīru ūdeni un nosusiniet ar sausu drānu.

Baltā etiķa šķīdums: Sajauciet balto etiķi un ūdeni proporcijā 1:1. Ar smidzinātāju uzklājiet šķīdumu uz pelējuma skartajām vietām. Atstājiet uz 1 stundu un pēc tam notīriet ar mitru drānu.

Soda šķīdums: Sajauciet 1 ēdamkaroti sodas ar 1 glāzi ūdens. Ar smidzinātāju uzklājiet šķīdumu uz pelējuma skartajām vietām, atstājiet uz dažām minūtēm un noslaukiet ar mitru drānu. Soda palīdz ne tikai tīrīt, bet arī dezinficēt.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Nodrošiniet, lai mēbeles pilnībā izžūtu. Izmantojiet ventilatoru, lai paātrinātu žūšanas procesu un novērstu pelējuma atkārtošanos.

Leave a Comment