Mācītājs paskaidroja, cik bieži būtu jāapmeklē aizgājēju kapu kopiņa, lai cilvēka dvēsele būtu mierā

Pareizticīgajiem tika stāstīts, cik bieži ir pieņemts doties uz kapsētu un apmeklēt aizgājējus. Mācītājs apgalvo, ka daudzi šo nemaz nezina un pārkāpj šo nerakstīto likumu. 

Daži cilvēki dodas uz kapsētu, lai apmeklētu savus aizgājušos radiniekus, kā tas ir jādara, bet citi to vispār neuzskata par nepieciešamu. Ir cilvēki, kuri ir pārliecināti, ka aizgājējiem tas vairs nerūp.

Ir gadījumi, kad dzīvie nespēj samierināties ar zaudējumu un gandrīz katru dienu dodas uz kapsētu, kas arī nav pareizi. Mācītājs uzsver, ka šādi jūs pazudināt arī tikai sevi.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Nedrīkst būt pieķeršanās aizgājēja ķermenim, taču nedrīkst aizmirst par viņu. Piemiņas dienās un Vecāku sestdienās ir pieņemts lūgties baznīcā, nolikt svecīti par dvēseles atdusas brīdi un sakopt kapu kopiņu.

Atdusas vietu attīra no lapām un nezālēm, iestāda svaigus ziedus, nokrāso žogu. Atcerieties, ka šī ir vieta, kur cilvēks nākotnē augšāmcelsies. Runa ir par Kristus otro atnākšanu.

Tomēr..

Mēs nezinām, kad tas notiks, tāpēc kapiņam jābūt kārtībā. Turklāt, noliekot svecīti un sakopjot kapsētu, mēs izrādām rūpes par aizgājēju un viņa dvēseli.

Pirmajās četrdesmit dienās pēc viņsaulē došanās ir obligāti jālūdz. Apmeklējiet kapu 9. un 40-1 dienā, pēc tam dzimšanas dienās, gadskārtu svētkos un Vecāku sestdienās.

Pēc gada pagaidu krustu nomainiet pret pastāvīgu vai akmeni. Mākslīgo ziedu vietā dodiet priekšroku dzīviem ziediem, izvēlieties atbilstošus toņus.

Lasi vēl: Ja man ir pārāk slinkums gatavot ēst, es gatavoju šīs vienkāršās un gardās makaronu vakariņas

Mēs apmeklējam kapsētu devītajā un četrdesmitajā dienā tieši tāpēc, lai lūgtos par aizgājēju, bet ne tāpēc, lai tur ēstu pankūkas vai “pieminētu” aizgājēju ar stipru dzērienu citu radinieku kompānijā.

Kristieši apmeklē aizgājējus Eņģeļu dienā un gadu pēc atdusas tā paša iemesla dēļ – viņus vada vēlme veltīt lūgšanas par savu tuvinieku.

Dažkārt dzīvajiem radiniekiem ļoti pietrūkst aizgājēja, tāpēc viņi bieži nāk pie viņa kapa un sazinās ar viņu – garīdznieki šādas lietas nosoda. Galu galā par aizgājēju var runāt tikai ar Debesu Tēvu – lūgšanās.

Tomēr tas nebūt nav svarīgākais..

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment