Tas ir ļoti vienkārši: drošs veids, kā uzreiz atdzīvināt novītušus tomātus dobē

Dārzkopji zina, ka dažreiz tomāti uz dobes var nokalt pat nakts laikā, jo īpaši ja ir iestājies ārkārtīgi liels karstums.

Tomātu ražas audzēšana nav tik vienkārša, augu stāvoklis visu laiku ir jāuzrauga. Un, ja kaut kas nav kārtībā, ir ātri jāreaģē.

Papildus kaitēkļiem un tam līdzi nākošām kaitēm, tomātu ražu un kvalitāti var ietekmēt arī barības vielu trūkums, neregulāra laistīšana, slikta apputeksnēšana un daudzas citas problēmas. Viena no lietām, kas var notikt ar tomātiem, ir pēkšņa novīšana. Labā ziņa ir tā, ka tos nav tik grūti glābt un atdzīvināt. Pieredzējuši dārzkopji ir pastāstījuši, kā to izdarīt.

Ja jūsu tomāts pēkšņi ir nokaltis, visticamāk, tas nesaņem pietiekami daudz ūdens. Novītušam tomātam vienkārši nepieciešams kārtīgi aplaistīt.

Pirmām kārtām veiciet dziļo laistīšanu: Nodrošiniet dziļu un lēnu laistīšanu, lai ūdens sasniegtu saknes. Tomātiem patīk regulāra un dziļa laistīšana, nevis bieža virspusēja.

Pēc pirmās dziļās laistīšanas turpmāk veiciet regulāru laistīšanu: Laistiet regulāri, lai augsne vienmēr būtu mitra, bet ne pārāk slapja. Izvairieties no pārlaistīšanas, kas var izraisīt sakņu puvi.

Ja tas palīdz un novīšanas iemesls bija vienkārši ūdens trūkums, iespējams, ir bijis nepieciešams pārskatīt laistīšanas režīmu.

Pēc laistīšanas ieteicams izmantot organisku mulču (piemēram, salmus, koku mizu vai zāģu skaidas), lai palīdzētu saglabāt augsni mitru un samazinātu iztvaikošanu. Mulča arī palīdzēs saglabāt vienmērīgu temperatūru sakņu zonā.

Palīdzēs arī tas, ja noņemsiet nokaltušos vai bojātās lapas un zarus. Tas palīdzēs augam novirzīt enerģiju uz veselīgām daļām un veicinās jaunu augšanu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Vēl viens vīšanas iemesls var būt mikroelementu trūkums, tāpēc neaizmirstiet par mēslojumu. Lietojiet līdzsvarotu mēslojumu vai kompostu, lai nodrošinātu augus ar nepieciešamajām barības vielām. Pārliecinieties, ka mēslojums satur slāpekli, fosforu un kāliju, kas ir svarīgi tomātu augšanai.

 

 

Leave a Comment