6 sejas mazgāšanas kļūdas, kas paātrina ādas novecošanos

Skaistums sākas ar veselīgu sejas ādu. Jo īpaši ādas problēmas var rasties no nepareizas sejas tīrīšanas.

Attīrīšana parasti ietver sejas skalošanu ar speciālu tīrīšanas līdzekli, kura sastāvā ir sastāvdaļas, kas no ādas noņem grimu, taukus un citus netīrumus.

Lielākā daļa dermatologu uzskata, ka tīrīšana ir ļoti svarīga ādas labsajūtai, jo tā palīdz novērst poru aizsērēšanu, kas izraisa pinnes.

Kosmetoloģe Dendija Engelmane iesaka ādu attīrīt divas reizes dienā: vienu reizi no rīta, lai noņemtu taukus, sviedrus un baktērijas, kas uzkrājas miega laikā, un vakarā, lai noņemtu grimu.

Tas var šķist vienkārši, taču daudzi cilvēki neapzināti nodara vairāk ļaunuma nekā labuma.

Biežāk pieļauto kļūdu saraksts

Pārāk bieža tīrīšana

Ja jums bieži rodas izsitumi vai pastiprināti taukojas āda, var būt vilinoši bieži mazgāt ādu, lai iegūtu tīrības sajūtu. Taču tas var palielināt izsitumus, taukainību un pat kairinājumu. Āda jātīra no rīta un vakarā. Izņemot gadījumus, ja esat nodarbojies ar sportu. Vakara mazgāšana ir īpaši svarīga, jo tā noņem grimu, netīrumus, vecās ādas šūnas un visu pārējo, kas dienas laikā ir pieskāries jūsu ādai.

Lietojat pārāk daudzus produktus

Dažreiz vairāk līdzekļu nenozīmē labāk. Tas jo īpaši attiecas uz aktīvajām sastāvdaļām vai sastāvdaļām, ko cilvēki izmanto konkrētu ādas problēmu risināšanai. Pārāk daudz produktu lietošana var izraisīt ādas stāvokļa pasliktināšanos, un apsārtums būs mazākā problēma.

Mazgājiet seju tikai reizi dienā

Dienas laikā staigājot un pieskaroties sejai, uz ādas veidojas plāns sviedru un netīrumu slānis. Tāpēc sejas kopšana jāveic no rīta un vakarā. Ja jūs uztrauc mazgāšanās, jo jūsu āda ir sausa, izmēģiniet tīrīšanas līdzekli, kas nerada kairinājumu.

Ādas mazgāšana ar cietām ziepēm

Cietās ziepes var būt ideāli piemērotas ķermeņa mazgāšanai, bet ne sejas mazgāšanai, jo seja sastāv no jutīgākām ādas šūnām, kurām nepieciešams noteikts pH, lai novērstu kairinājumu. Šādas ziepes var padarīt ādas pH sārmaināku, kas izjauc ādas barjeru un padara to jutīgāku pret sausumu un kairinājumu.

Lasi vēl: Eksperti atklāj, kā vislabāk uzglabāt gurķus, lai tie nesapūst

Nemazgājiet seju pēc aktivitātes

Pat ja seju mazgājat no rīta, to vajadzētu darīt arī pēc treniņa. Visvienkāršākais veids, kā to izdarīt, ir nomazgāt seju ar sejas mazgāšanas līdzekli un noslaucīt ar sausām salvetēm.

Aizmirstiet par mitrināšanu

Ir svarīgi atcerēties, ka pēc sejas attīrīšanas ir nepieciešams mitrināt. Tas ir tāpēc, ka tīrīšana var noņemt taukus un atliekas no ādas virsmas, atstājot to sausu. Mitrinoša losjona vai krēma uzklāšana pēc dušas aizstāj svarīgas sastāvdaļas, kas zaudētas attīrīšanas procesā.

Leave a Comment