Šāds lietus stiprums vēl nekad nav bijis. Austrumeiropai tuvojas “tropu mega lietusgāze”

Kas gaida Austrumeiropas iedzīvotājus tuvākajās dienās? Mēdz teikt, ka “dabai nav sliktu laikapstākļu”, bet, piekritīsiet, viena lieta, ja neliels vasaras lietus mierīgi līst pa jumtiem, nomierinot nervus.

Pavisam kas cits ir ilgstošas lietusgāzes, kas bojā infrastruktūru, dārzus un veselus lauksaimniecības kompleksus. Tuvākajā laikā Austrumeiropu, acīmredzot, skars tieši tas.

Vismaz prognozētāji nav optimistiski noskaņoti. Par to, kādi laikapstākļi gaidāmi austrumeiropiešiem tuvākajās dienās un kam sagatavoties, pastāstīsim šajā rakstā.

Tuvākajās dienās lietusgāžu un spēcīgu pērkona negaisu ar krusu maksimums būs no 15 līdz 21 stundai. Šajā laikā ir iespējami nopietni nokrišņi. Turklāt šāda stipruma lietus Austrumeiropā dienā visā reģiona nesenajā vēsturē vēl nekad nav lijis.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Jauni reģioni 

Meteorologi prognozē jaunu reģiona laikapstākļu rekordu, kas tika uzstādīts nesenā pagātnē, kad tika reģistrēts iespaidīgs dienas nokrišņu daudzums.

Tomēr ceturtdien laikapstākļi uzdarbosies ne pa jokam. Lietusgāzes Austrumeiropā turpināsies līdz pat nedēļas nogalei. Tajā pašā laikā visas nedēļas laikā dienas gaisa temperatūra dienā iesils līdz 25 grādiem pēc Celsija. Tādējādi gaidāmās lietusgāzes varam droši saukt par “tropiskām”.

 

Pēc Hidrometeoroloģijas centra zinātniskā vadītāja Romāna Vilfanda teiktā, gaisa temperatūra pārsniegs klimatisko normu par trim vai četriem grādiem. Pie tā ir vainojams ciklons, kas dominē virs Austrumeiropas.

Saskaņā ar meteorologi datiem, 11. jūnijā Austrumeiropā tiek prognozēts mainīgs mākoņu daudzums, stiprs lietus un pērkona negaiss. Naktī – no 16 līdz 18 grādiem pēc Celsija. Dienā – no 20 līdz 22 grādiem. Vējš dienvidrietumu, mērens.

Ja vārot zupiņu katlā parādās ļoti liels putu daudzums, kurš ”mūk”, tad esi prātīgs, jo tas nozīmē šo!

Lasi vēl: Diemžēl šodien no šīs pasaules ir aizgājis leģendārs latviešu rakstnieks, kurš neatstāja vienaldzīgos

Austrumeiropas reģionam ir raksturīgs labvēlīgs ģeogrāfiskais novietojums – to gandrīz vienmēr apiet tornado, bargs sals, pārmērīgs karstums un pat zemestrīces. Tomēr spēcīgas lietusgāzes nu apbēdinās austrumeiropiešus. Dažreiz pat pārāk daudz.

Bet Latvijai mums solās jau nākošnedēļ ļoti krasas laikapstākļu maiņas.. Par to lasi tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment