Katrīna ieradās apciemot tēvu un ieraudzīja svešu sievieti, kura apgalvojusi, ka tikai pieskatot rozes

Pat šķietami laimīgās ģimenēs dažkārt gadās notikumi, kas nav prātam aptverami. It kā sieva un vīrs visu mūžu bijuši kopā, bet tad vienā brīdī kāds no viņiem vai abi sastrādā tādus brīnumus, ka mati ceļas stāvus.

Tā dažkārt izjūk pāri, kas kopā nodzīvojuši desmitiem gadu. Ir ārkārtīgi grūti saprast, kāpēc cilvēki piekrāpj savu ilglaicīgo dzīvesbiedru. Iespējams, katrs konkrēts gadījums jāvērtē atsevišķi.

Piemēram, mūsu šodienas stāstā viss ir visnotaļ skaidrs, taču tas nenozīmē, ka notikušais ir mazāk sāpīgs.

Kāpēc cilvēki krāpj savu otro pusīti

Reiz man bija iespēja izlasīt psihologu viedokli šajā jautājumā. Profesionāļi saka, ka nav nekas slikts, ja līdzās savam galvenajam partnerim cilvēks reizēm pievērš uzmanību arī citiem pretējā dzimuma pārstāvjiem.

 

Turklāt jebkura pēkšņa aizraušanās arī nenodara kaitējumu, jo ir pārejoša. Slikti ir tad, ja viss beidzas ar meliem, nodevību vai taisnošanos, ka mūsdienās jau visi “iet pa kreisi”.

Noskaidrots, ka sānsoļiem ir vairāki galvenie iemesli. Bieži vien, krāpjot partneri, cilvēks cenšas paaugstināt savu pašvērtējumu. Krāpšanas iemesls var būt arī problēmas pastāvīgajās attiecībās. Bet tā vietā, lai izrunātos un mēģinātu risināt sasāpējušus jautājumus, viens no dzīvesbiedriem vai abi nez kāpēc meklē pozitīvas emocijas ārpus ģimenes.

Ļoti interesants gadījums ir izvairīšanās. Ir cilvēki, kuriem ir vieglāk izveidot vairākas virspusējas, nevis vienas dziļas attiecības. Vēl viens krāpšanas iemesls var būt neapmierinātas vajadzības pāra attiecībās. Šajā gadījumā jāprot sevi kontrolēt, bet ne visiem tas izdodas.

Nedaudz retāk sastopami gadījumi, kad neuzticība iegūst hronisku raksturu. Šajā variantā uzticība vienkārši neiekļaujas cilvēka vērtību sistēmā.

Turklāt ļoti interesanti gadījumi ir saistīti ar kompensāciju, baidoties no krāpšanas. Respektīvi, tu mani pagaidām vēl neesi piekrāpis/piekrāpusi, tāpēc es pasteigšos pirmais/pirmā.

Visbeidzot, viens no sānsoļu cēloņiem ir “ķīmijas” zudums attiecībās, kad ilglaicīgi partneri vairs nešķiet pievilcīgi viens otram.

 

Šķir otru lapu, lai izlasītu Patiesu stāsts, kas liek aizdomāties

 

Leave a Comment