Edgars pameta sievu vientuļu un nabagu, bet pēc vairākiem gadiem nolēma uzzināt, kā viņai klājas… Ierodoties pie bijušās, viņš apmulsa no redzētā!

Edgars nolēma nezvanīt savai bijušajai. Precīzāk, viņš piezvanīja, bet uzreiz pie viņas dzīvokļa durvīm. Pirms pieciem gadiem viņš pameta Ilonu, nepaskaidrojot iemeslus, lai gan tie jau tāpat bija skaidri.

Lai gan Edgars un Ilona uzskatīja sevi par vīru un sievu, viņi nebija oficiāli precējušies. Tāpēc vīrietis varēja vienkārši aiziet, izslēgt tālruni un lieta darīta.

Ilona arī īpaši neuzstāja uz laulībām – kaut kā intuitīvi juta, ka šīs attiecības nav pašas uzticamākās. Kāpēc viņa pirmā nesāka runāt par šķiršanos? Viņa reiz bija lasījusi, ka jāšķiras tad, kad nav materiālu problēmu. Viņa visu laiku gaidīja, kad pienāks tāds laiks, proti, kad materiālās problēmas atkāpsies. Nesagaidīja. Viņš aizgāja pats.

– Šajā dzīvē var paļauties tikai uz sevi! – Pie šāda secinājuma nonāca Ilona, kad aiz Edgara aizcirtās durvis.

Neilgi pēc viņa aiziešanas Ilona nolēma sevi palutināt. Vīna glāze, aizraujoša filma, duša un tīra gultas veļa (viņa nomainīja gultas veļu pret savu iecienītāko komplektu ar rožu apdruku, ko Edgars necieta). Lai gan ap sirdi bija mazliet bēdīgi, jaunā sieviete bija pārsteigta, ka jūtas visnotaļ labi, no izmisuma nebija ne vēsts.

Tā paskrēja pieci laimīgi gadi. Jaunas tikšanās, interesanti ceļojumi, aizraujošs darbs. Ilona dzīvoja ar pilnu krūti. Centās izrādīt empātiju pret līdzcilvēkiem un audzināja drosmi paust savas vēlmes. Tas labvēlīgi ietekmēja sievietes karjeru, attiecības ar citiem un pašrealizāciju. Vakarus jaunā dāma pavadīja sev par prieku, atpūšoties un relaksējoties.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

Škiršanās ar Edgaru nāca Ilonai tikai par labu – viņa saprata, ka dzīve jāvelta tikai tiem, kas tevi novērtē. Kaut kā dīvaini sanāk, ka tuvās attiecībās cilvēki ļoti ātri sāk pierast viens pie otra un aizmirst par šo vērtību.

Vai Ilona vēlētos, lai Edgars atgrieztos? Jā, tas lielā mērā apmierinātu viņas patmīlību. Vai viņa vēlētos, lai viņš paliktu un atjaunotu kopdzīvi? Nē!

Un tad viņš ieradās…

X X X

Kapēc? Pats Edgars nezināja, kāpēc. Viņš ne pārāk bieži domāja par Ilonu. Iedomīgs puisis, kurš ieradās, lai pārliecinātos, ka bijusī nespēj dzīvot bez viņa? Laikam jau kaut kā tā…

Kā viņš bija dzīvojis šos piecus gadus? Tāpat kā ar Ilonu, tikai ar citām sievietēm, bet ne tik ilgi kā ar viņu. Un nekad nevienu citu nesauca par sievu…

Ilona atvēra durvis, un Edgars ienāca. Virtuvē valdīja absolūts haoss. Netīru trauku kalni, tauki uz plīts, visi piegružots, uz galda izlijusi kafija.

– Viss kā gaidīts. Viņa bez manis neko nespēj! – viņš pasmaidīja, nedaudz savilkdams muti cerībā, ka smīns izskatīsies kā draudzīguma izpausme.

Ilona ļoti nopriecājās par viņa nepārprotami negatīvo reakciju.

– Ak, man te ir tāda nekārtība… – viņa teica, cenšoties izlikties apmulsusi. Un tas nostrādāja! – Iedzersi kafiju?

Edgars paskatījās uz brūnajiem traipiem uz galdauta un blakus stāvošu kafijas krūzi. Viņš paņēma to rokās un pagrozīja, skatīdamies uz biezumiem, kas bija palikuši krūzes di***ā.

– Atceries, tu man zīlēji, izmantojot kafijas biezumus?

– Vai tu esi atnācis, lai es tev pazīlētu?

Lasi vēl: Jūs gaida dimanta svītra: Globa nosauca 4 zīmes, kuras augstākie spēki no 18. jūnija apbērs ar naudu

– Tu ko, nē… vienkārši ir dažas lietas, kas man jānokārto tepat netālu…

Ilona pagatavoja kafiju. Edgars to izdzēra, pateicās un sacīja, ka priecājas viņu redzēt. Ilona atbildēja ar to pašu. Un tad viņš devās prom. Vīrietim jau ilgu laiku bija cits tālruņa numurs, viņš to neatstāja, bet viņa arī nejautāja…

Jā, kad Edgars paskatījās uz kafijas biezumiem Ilonas krūzes apakšā, viņš pamanīja tur re**u, skumju pārņemtu siluetu – vienas bēdas un un neveiksmes, viņš nez kāpēc nodomāja. Bet, kad pats izdzēra savu kafiju, ieraudzīja divus riteņus… “Velosipēds? Viegli minu pedāļus un joņoju pa dzīvi!”

Stāsta turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

X X X

Vairākas minūtes pirms Edgara ierašanās.

Bija visparastākais rīts. Ilona piecēlās, noskalojās dušā, veica vieglus fiziskos vingrinājumus uz lodžijas…

Viņai arī patika dzert kafiju, skatoties pa logu…

Ilona sēdēja lodžijā pie kafijas tases, kad pamanīja pagalmā iebraucam bijušā dzīvesbiedra automašīnu. Sākumā viņa pamanīja pazīstamo apdruku ar vilku uz motora pārsega, pēc tam arī savu bijušo ar zirgastē saņemtiem matiem.

– Tātad, lietas neiet tik labi, jo nav nomainījis savu automašīnu veselus piecus gadus… Un nav nogriezis savus garos matus – joprojām tas pats Edgariņš, – sieviete nodomāja.

Kamēr Edgars meklēja vietu, kur noparkot automobili, Ilona paspēja novilkt savu vieglo zīda peņuāru un uzģērbt melnu kleitu. Viņa paskatījās uz sevi spogulī – lai gan kleita bija drūma, tomēr tā lika viņai izskatīties slaidākai.

Sieviete arī nopriecājās, ka vēl nebija paspējusi uzkrāsoties.

Pusdzerta kafija? Viņa izšļakstīja to uz galdauta. Saburzīja segu, kas bija glīti uzklāta uz gultas, norāva gultas pārvalku.

Vannas istabas izlietnē Ilona iepilināja dzeltenu šampūnu, lai izskatītos kā rūsas traips. Ak, šampūns smaržoja pārāk labi! Tāpēc viņa atvēra trauku ar darvas ziepēm (tās izmanto ādas kopšanā, bet sieviete turēja šo līdzekli cieši noslēgtā traukā, jo aromāts, ko tas izdala, ir diezgan nejauks).

Austiņas viņa nometa zemē. Parakņājās miskastē un kaut ko izmeta no tās uz grīdas.

Skapīšu un ledusskapja saturu sakrāva virtuvē uz darba virsmas. Kečups, majonēze, augu eļļa, traukā pāri palikusi biezputra. Notraipīja traukus, cik varēja, un sameta izlietnē lielā kaudzē.

Visbeidzot pāris bildes pie sienas Ilona sagrieza šķībi.

Gatavs! Var sagaidīt ciemiņu!

X X X

Viss kārtībā… Labi darīts! Abi malači! Edgars tomēr ir zināmā mērā savtīgs… Bet, starp citu, kāpēc tikai viņš? Ilona, kā zināms, tagad arī dzīvo tikai un vienīgi savam priekam. Vienkārši katram ir sava pieeja šim “priekam”. Sievietes parasti ir vairāk tendētas uz empātiju…

Un, kā mēs redzam, attiecībā uz Edgaru viņa šo empātiju apzināti neizrādīja.

Lasi vēl: Īpašs speciālistu izsludināts paziņojums šodien līdz pat plkst. 23.00 pilnīgi visiem latviešiem!

Tagad Ilona mēģināja atcerēties, kas kādreiz bija viņus satuvinājis, ar ko viņi viens otru savaldzināja, kāpēc sāka kopdzīvi, kas ilga piecus gadus. Bet atcerēties viņai neizdevās…

Ja tu ar interesi izlasīji šo neparasto stāstu, atzīmē rakstu ar “patīk”. Būsim arī priecīgi, ja komentāros paudīsi savu viedokli un dalīsies savā attiecību pieredzē!

Leave a Comment