Īpašs speciālistu izsludināts paziņojums šodien līdz pat plkst. 23.00 pilnīgi visiem latviešiem!

(labots)

Šodien līdz pat plkst. 23.00 visiem Latvijas iedzīvotājiem ir spēkā īpašs speciālistu izsludināts paziņojums, kas skar ikvienu. Paziņojuma būtība un saturs ir būtiski, un tā ievērošana ir ļoti svarīga.

Latvijas iedzīvotājiem ieteicams sekot līdzi jaunākajai informācijai un attiecīgi rīkoties, lai nodrošinātu savu un citu drošību.

Speciālisti uzsver, ka šis paziņojums ir ārkārtīgi nozīmīgs, tāpēc aicinām ikvienu būt uzmanīgam un rīkoties atbildīgi, līdz plkst. 23.00 ievērojot visus norādījumus un rekomendācijas.

 

Vētras laikā ir svarīgi rīkoties piesardzīgi, lai pasargātu sevi un citus. Sekojiet laika prognozēm un brīdinājumiem no meteoroloģiskajiem dienestiem.

Ievērojiet vietējo varas iestāžu un glābšanas dienestu norādījumus.

Sagatavojiet mājas, nostiprinot sienas un jumtu, lai izvairītos no materiālu bojājumiem. Palieciet drošībā iekštelpās un izvairieties no ceļošanas, ja tas nav nepieciešams. Ja esat ārpus telpām, izvairieties no lieliem koku grupējumiem un nestabilām būvēm.

Uzmanieties par apkārtējiem cilvēkiem un piedāvājiet palīdzību, ja nepieciešams. Pēc vētras pārliecinieties, ka apkārtējie objekti ir droši, pirms turpināt ikdienas aktivitātes.

Lasi vēl: Prezidents Edgars Rinkēvičs ir pārsteigts par to, kā viņu uzrunāja kāds pilsonis Vecrīgas ielās

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs ir izsludinājis oranžo pērkona negaisa brīdinājumu Latvijas centrālajos un austrumu rajonos. Šis brīdinājums skar vairākus novadus un pilsētas, tostarp Daugavpili, Jelgavu, Rīgu, Rēzekni un citas.

Meteorologi informē, ka centrālajos un austrumu rajonos turpinās attīstīties negaisa mākoņi, kas var izraisīt ļoti stipras lietusgāzes, kā arī iespējamu krusu.

Brīdinājums ir spēkā līdz pulksten 23:00, un iedzīvotājiem tiek ieteikts sagatavoties iespējamām negaisa sekām un rīkoties piesardzīgi, uzturoties labā iekštelpās.

Bet kāds solās laiks uz Līgo svētkiem? Tiek solīts anticiklons – ko tas nozīmē? Lasiet tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

 

Otrdiena sola būt visai saulaina diena, bet vietām var rasties īslaicīga lietus un pērkona negaiss dēļ palielināsies gubu mākoņi. Rietumu vējš pūtīs lēni līdz mēreni. Gaisa temperatūra pieaug līdz +21..+25 grādiem, bet piekrastē tā būs mazliet zemāka, svārstoties starp +17 un +20 grādiem.

Rīgā otrdienas pēcpusdienā gaidāms mainīgs mākoņu daudzums ar iespējamu īslaicīgu lietu un pērkona negaisu.

Naktī un rīta sākumā vējš būs lēns, un gaisa temperatūra nokritīs līdz +14 grādiem, piepilsētās vietām pat līdz +10 grādiem. Dienas laikā vējš pieņems mērenu rietumu virzienā, un temperatūra pacelsies līdz +23..+24 grādiem.

Tuvākajās dienās karstums Latvijā atgriezīsies, bet Jāņu brīvdienās laiks kļūs vēsāks, liecina prognozes. No otrdienas laiks kļūs saulaināks un lietus nav gaidāms, gaisa temperatūra lēnām paaugstināsies, pēcpusdienā sasniedzot +23..+27 grādus, vietām piekrastē ap +20 grādiem.

Turpmākajās dienās gaiss sakarsīs līdz +24..+29 grādiem, piektdien un sestdien vietām Latgalē līdz +30 grādiem. Trešdiena, visticamāk, paies bez nokrišņiem visā Latvijā, bet nedēļas otrajā pusē atkal gaidāmi pērkona negaisi.

 

Tveices dēļ pastāv risks, ka daži negaisi var nest stipras vēja brāzmas un krusu. Sestdien Latviju sāks šķērsot aukstā atmosfēras fronte, tādēļ Kurzemē kļūs vēsāks, pārējā valstī vēl saglabāsies karstums, taču pēcpusdienā un vakarā daudzviet gaidāmi negaisi, pēc kuriem tveice vairs neatgriezīsies.

Pašreizējās prognozes Līgo dienai un Jāņiem paredz, ka temperatūra būs zemāka, aptuveni +18..+23 grādu robežās. Vietām iespējams neliels lietus, tomēr lielākajā valsts daļā svētki paies bez nokrišņiem.

Lasi vēl: 18. jūnijā tiks izlemts šo Zodiaka zīmju liktenis. Ko nekādā gadījumā nevajadzētu darīt, lai neradītu nelaimi un nezaudētu veiksmi

Prognozes par pirmssvētku un Līgo svētku dienām vēl var mainīties, bet pašreizējā informācija liecina, ka vietām gaidāms lietus un paātrināsies vējš, ar brāzmām līdz 19 metriem sekundē. Naktīs gaisa temperatūra paliks līdzīga pārējai nedēļai, bet dienās tā varētu paaugstināties līdz +16..+23 grādiem.

Pašreizējās prognozes norāda, ka lielāka lietus iespējamība Latvijā ir sestdien, 22. jūnijā, bet Līgo dienā, visticamāk, tikai vietām būs īslaicīgs lietus. Savukārt Jāņu vakarā un naktī laiks varētu būt sauss un bez lietus.

Tuvākajās dienās prognozes tiks precizētas. Latvijas tuvumā iespējama ciklonu darbība, tāpēc, mainoties to trajektorijai, laika apstākļu prognoze Jāņiem var mainīties.

 

Leave a Comment