Kā pareizi mazgāt matus, lai tie ilgāk būtu tīri

Interesanti, bet labs matu stāvoklis ir atkarīgs ne tikai no šampūna, bet arī no dažiem vienkāršiem noteikumiem.

Ikviens jau ir pieradis matus mazgāt tik bieži, cik nepieciešams. Dažkārt tas ir atkarīgs no matu garuma, jo nav noslēpums, ka īsus matus ir vieglāk kopt. Daudzi uzskata, ka viss ir atkarīgs no šampūna, un meklē tādu, pēc kura mati ilgāk saglabāsies svaigi. Taču ir daži vienkārši noteikumi, kas ļaus matus ilgāk saglabāt tīrus, raksta Teen Vogue.

Lielākais noslēpums ir kopšana un uzturs. Taču ir daži vienkārši matu mazgāšanas noteikumi, kurus daudzi cilvēki ignorē vai vienkārši nezina.

Galvenais, pirms dodaties dušā mazgāt galvu, rūpīgi izķemmējiet matus. Īpaši šo noteikumu vajadzētu atcerēties tiem, kam ir gari un biezi mati. Ķemmēšana uzlabo asinsriti galvā un novērš matu izkrišanu. Turklāt izķemmētus matus ir vieglāk mazgāt, tie mazgāšanas laikā nesapinas un netraumējas.

Pirms mazgāšanas ar šampūnu mati jāsamitrina no saknēm līdz galiem. Un, uzklājot šampūnu, tas iepriekš jāieputo plaukstās.

Bet pirms tam jāizvēlas šampūns, kas piemērots jūsu matu tipam. Ja jums ir smalki mati: starp pirkstu galiem tikko var saskatīt vai sajust vienu matiņu, jāizmanto maigs attīrošs šampūns.

Ja jums ir biezi vai stīvi mati, meklējiet kādu ar mitrinošām īpašībām.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Ja jums ir krāsoti mati, meklējiet kaut ko krāsotiem matiem nekaitīgu, kas ar katru mazgāšanas reizi neizskalo krāsu no matiem.

Balinātiem matiem meklējiet šampūnu, kas attīra matus, lai novērstu nevēlamu dzeltēšanu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment