Biešu salāti ir ļoti svarīgi un garšīgi. Nebaidieties tos pagatavot!

Jūsu uzmanībai recepte vienkāršiem, bet ļoti gardiem novārītu biešu un olu salātiem. Tikai būs jāsagatavo produkti jau iepriekš, lai paātrinātu tā gatavošanas procesu.

 

 

Šeit ir daži fakti par bietēm un to labvēlīgo ietekmi uz organismu:

Augsts uzturvielu saturs: Bietēs ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu, kas palīdz uzturēt labu veselību. Tie ietver vitamīnus C un B, kā arī kāliju, dzelzi un folijskābi.

Samazina asinsspiedienu: Bietes satur dabīgu vielu, ko sauc par nitrātiem, kas palīdz samazināt asinsspiedienu un uzlabo asinsriti. Tādēļ biešu lietošana var būt noderīga cilvēkiem ar hipertensiju vai risku saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām.

Labvēlīga ietekme uz muskuļu funkciju: Pateicoties kālija saturam, bietes veicina normālu muskuļu funkciju un palīdz izvairīties no muskuļu vājuma vai spazmām.

Labvēlīga ietekme uz gremošanas sistēmu: Bietes satur šķiedrvielas, kas veicina veselīgu gremošanu un regulē zarnu kustīgumu. Tas var palīdzēt samazināt aizcietējumu un uzlabot gremošanas sistēmas veselību.

Lasi vēl: Cik lielam aukstumam jāgatavojas? Meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar trakām laika prognozēm nākošajai nedēļai

Var uzlabot izturību: Daži pētījumi liecina, ka bietes var uzlabot fizisko izturību un veiktspēju. Tās palīdzēt uzlabot skābekļa piegādi muskuļiem un samazināt nogurumu treniņu laikā.

Labvēlīga ietekme uz smadzenēm: Bietes satur nitrātus, kas var uzlabot asins plūsmu uz smadzenēm un uzlabot smadzeņu funkciju. Tas var veicināt labāku koncentrēšanos, atmiņu un kognitīvo veiktspēju.

 

Pārtikas preču saraksts:

Bietes
Sīpols
Ķiploki
Olas
Majonēze

Sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Vāra bietes vai cep cepeškrāsnī, kā arī vāra cieti vārītas olas, kuras uzreiz pēc vārīšanas jāsagriež mazos kubiņos.

Vārītās bietes sarīvē uz rīves rupjās puses. Pievienojiet rīvētās bietes klāt olām. Vēlams ņemt padziļu bļodu.

 

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Sīpolu sagriež mazos kubiņos. Var izmantot sarkanos sīpolus, tie ir saldāki un vēl labāk papildinās ar krāsu pārējos produktus šajos salātos.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk pagatavošanas gaitu…

 

Leave a Comment