Kā pareizi mazgāt matus, lai tie ilgāk būtu tīri

Neatkarīgi no matu tipa vislabāk izvairīties no šampūniem ar sulfātiem, jo, lai gan tie lieliski attīra matus un viegli puto, ar laiku tie sausina matus, padarot tos trauslus un blāvus. Tas jo īpaši attiecas uz smalkiem, sausiem vai sprogainiem matiem.

Stilisti un frizieri arī neiesaka mazgāt matus katru dienu; tas atņem matiem to dabisko aizsargspēju, padarot tos trauslus un bojātus.

Taukainiem matiem var būt nepieciešams mazgāt matus ik pēc 2-3 dienām, bet tiem, kam ir sausi mati, tos labāk mazgāt ne biežāk kā 1-2 reizes nedēļā.

Tagad, kad mums ir pareizais šampūns, jāņem neliels tā daudzums un uzklāj to uz galvas ādas, nav nepieciešams šampūnu uzklāt visā matu garumā. Matiem pietiks ar to šampūna daudzumu, kas plūdīs uz leju.

Pastāv stingrs uzskats, ka mati jāmazgā ar ļoti karstu ūdeni, burtiski tik karstu, cik vien iespējams izturēt. Taču tas tikai izraisa tauku dziedzeru darbības pastiprināšanos. Turklāt karstais ūdens vājina matu folikulus, un mati var izkrist lielākā daudzumā. Galvu mazgāt vajadzētu ar siltu vai pat vēsu ūdeni.

Un jāatceras, ka skalošanai jānotiek daudz ilgāk nekā pašai mazgāšanai. Šampūns rūpīgi jāizmazgā, citādi mati ļoti ātri atkal kļūs netīri. Neaizmirstiet, ka mitrus matus ir vieglāk traumēt nekā sausus matus, tāpēc tos pārāk stipri nežāvējiet ar dvieli.

Kondicionieris jālieto matu garumā, bet ne pie saknēm, jo tas padara matus taukainus. Pagaidiet, kamēr tas iedarbosies, uz pudelītes norādīto laiku. Parasti tās ir divas līdz trīs minūtes. Lai vienmērīgi izlīdzinātu kondicionieri, varat pat izmantot smalkas zobu ķemmes. Pēc mazgāšanas matus saudzīgi nosusiniet. Frizieri pat iesaka izmantot vecu mīkstu trikotāžas kreklu vai mikrošķiedras dvieli. Vienkārši maigi nosusiniet matus, tos pārāk stipri nevelkot.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Pēc tam varat uzklāt matu izķemmēšanas līdzekli vai aizsardzības līdzekli.

Ja ievērosiet šos vienkāršos noteikumus, mati ilgāk saglabāsies tīri un noteikti kļūs veselīgāki.

 

 

Leave a Comment