K-pop aģenti apsūdzēti par negodīgu peļņas gūšanu uz supergrupas BTS rēķina

Prokurori apgalvo, ka ar savām darbībām darbinieki izvairījās no zaudējumiem, kas svārstījās no 24 000 līdz vairāk nekā 108 000 ASV dolāru, raksta BBC.

Dienvidkorejas prokurori ir apsūdzējuši trīs aģentūras HYBE, kas pārstāv K-pop superzvaigzni BTS, meitasuzņēmumu darbiniekus par iekšējās informācijas ļaunprātīgu izmantošanu.

Viņi tiek apsūdzēti par aģentūras akciju pārdošanu, pirms BTS dalībnieki 2022. gada 14. jūnijā paziņoja par pārtraukumu. Par apsūdzībām plašākai sabiedrībai gan kļuvis zināms tikai tagad, 2024. gada jūnija izskaņā.

Tolaik, līdz ar puišu grupas paziņojumu par īslaicīgu darbības pārtraukšanu, atveroties tirgiem, HYBE akciju vērtība kritās par 25 %, kā rezultātā tirgus vērtība samazinājās par gandrīz 2 triljoniem vonu (1,4 miljardiem ASV dolāru).

Tagad prokurori apgalvoja, ka trīs uzņēmuma darbinieki rīkojās ļaunprātīgi, iepriekš zinot, kas notiks, un tādējādi izvairījās no zaudējumiem, kas svārstījās no 24 000 līdz vairāk nekā 108 000 ASV dolāru.

Tolaik daudzi analītiķi spekulēja par pārtraukuma iemesliem, daži apgalvoja, ka grupas dalībniekiem būs jāpiedalās Dienvidkorejas obligātajā 18 mēnešu militārajā dienestā.

Dienvidkoreja tehniski joprojām ir konfliktā ar Ziemeļkoreju, tāpēc gandrīz visiem darbspējīgajiem vīriešiem līdz 28 gadu vecumam ir pienākums doties uz 18 mēnešu garo dienest armijā.

Turpmākajos mēnešos un gados visi grupas dalībnieki tiks iesaukti armijā.

Hitu grupas vecākais dalībnieks Jin pēc dienesta pabeigšanas šomēnes tika atvaļināts.

Pārējie seši – J-Hope, V, RM, Jimin, Jung Kook un Suga – joprojām ir armijas dienestā, un paredzams, ka grupa atkal apvienosies tikai 2025. gada jūnijā.

Ārkārtīgi populārās boyband fani cer, ka tuvākajā laikā viņi varēs dzirdēt pozitīvus jaunumus par grupas atgriešanos uz skatuves. Tiek izteiktas pirmās versijas, ka grupa plāno atgriešanās tūri pa Āziju un, iespējams, Ziemeļameriku jau 2025. gada otrā pusē. Bet eksperti ir vienisprātis, ka uzņēmuma HYBE akcijas cenas vismaz dubultosies, kolīdz grupa oficiāli paziņos par atgriešanos.

Leave a Comment