Pēc Šodienas karstuma rekorda momentā sekos Aukstā fronte! Sinoptiķi laicīgi brīdina iedzīvotājus

Pēc milzīgā karstuma viļņa, kas sācies piektdien, brīvdienās laiks kļūs pakāpeniski vēsāks. Lai gan daudzi cerēja, ka temperatūras pazemināšanās nesīs ilgi gaidīto atvieglojumu, sinoptiķi brīdina, ka šīs pārmaiņas var būt tikai īslaicīgas. Nākamnedēļ ir gaidāms jauns aukstuma vilnis, kas var būt ļoti nepatīkams.

Sinoptiķi uzskata, ka šis aukstuma vilnis ir īpaši slikta zīme. Neparastās temperatūras svārstības var negatīvi ietekmēt gan cilvēku veselību, gan arī dažādas nozares, piemēram, lauksaimniecību un enerģētiku.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Straujās laika apstākļu izmaiņas var izraisīt problēmas cilvēkiem, kuriem nav tik stipra imūnsistēma. Turklāt, aukstuma vilnis var radīt atkal pretēju izacinājums, taču šajā gadījumā situācija ir gana nopietna, brīdina sinoptiķi.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka nākamnedēļ Latvijā iestāsies vēsāks laiks, un daudzviet ir gaidāms arī spēcīgs lietus. Pēc pēdējo dienu siltā un sausā perioda, šīs izmaiņas būs ievērojamas un var sagādāt grūtības iedzīvotājiem, kuri bija pieraduši pie siltākiem laikapstākļiem.

Vēsāks gaiss, ko atnesīs aukstuma fronte, var veicināt ne tikai temperatūras pazemināšanos, bet arī pastiprināt nokrišņu daudzumu.

Sinoptiķi brīdina, ka spēcīgais lietus vietām var būt ļoti intensīvs, izraisot plūdus un radot grūtības gan pilsētās, gan lauku apvidos.

Lielākajās pilsētās plūdi var radīt satiksmes problēmas, pārplūdināt ielas un māju pagalmus, kā arī bojāt infrastruktūru.

Situācija strauji mainīsies:

Šosestdien, Pēterdienā, gaidāmi mainīgi laikapstākļi visā Latvijā. Saule periodiski slēpsies aiz mākoņiem, un Vidzemē un Latgalē vietām iespējams īslaicīgs lietus, kā arī pērkona negaiss.

Tiem, kas dzīvo šajos reģionos vai plāno tur doties, būtu ieteicams ņemt līdzi lietussargus un būt gataviem negaidītam nokrišņu daudzumam. Turklāt, negaiss var būt lokāls, tāpēc jāpievērš uzmanība sinoptiķu brīdinājumiem.

Vēja apstākļi sestdien būs mainīgi. Sākotnēji pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, kas Jūrmalā un Rīgā pakāpeniski pāries ziemeļu vējā. Vēja maiņa var ietekmēt gan gaisa temperatūru, gan jūras krasta zonas, radot atšķirīgus apstākļus dažādos reģionos.

Tāpēc, tiem, kas plāno pavadīt laiku pie jūras vai uz ūdens, vajadzētu būt piesardzīgiem un sekot līdzi laika apstākļu prognozēm.

Nebūs kā iepriekš:

Temperatūra šajā dienā būs diezgan mainīga. Latvijas centrālajos un austrumu reģionos maksimālā gaisa temperatūra sasniegs +22..+27 grādus, piedāvājot vasarīgu siltumu.

Tomēr Kurzemes rietumu daļā un dažviet Vidzemes piekrastē gaisa temperatūra dienas laikā būs vēsāka, nepārsniedzot +18..+21 grādu. Šīs temperatūras svārstības nozīmē, ka tiem, kas plāno aktivitātes brīvā dabā, jābūt gataviem dažādiem laikapstākļiem.

Pēterdiena ir tradicionāli saistīta ar dažādiem pasākumiem un aktivitātēm, un laika apstākļi var ietekmēt to norisi. Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi jaunākajām laika prognozēm un attiecīgi plānot dienu, lai maksimāli izmantotu šo svētku dienu neatkarīgi no laika apstākļiem.

Sinoptiķi turpinās sniegt atjauninājumus un padomus, lai iedzīvotāji varētu būt informēti un gatavi jebkurām izmaiņām.

Tomēr ar to viss nebeidzas! Sinoptiķi steidzīgi brīdinājuši par vēl kādu svarīgu lietu, ko lielākā daļa nemaz pat neapzinās…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment