Pēc Šodienas karstuma rekorda momentā sekos Aukstā fronte! Sinoptiķi laicīgi brīdina iedzīvotājus

Jūnija pēdējā dienā Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, kas piedāvās ideālus apstākļus tiem, kas vēlas baudīt vasaras dienu brīvā dabā. No rīta un dienas pirmajā pusē pūtīs neliels dienvidu vējš, kas radīs patīkamu siltuma sajūtu, bet dienas otrajā pusē Kurzemē pastiprināsies dienvidaustrumu vējš, kas var nest nelielas vēja brāzmas un mainīt siltuma sajūtu.

Šajā dienā paredzēts, ka naktī uz svētdienu gaisa temperatūra noslīdēs līdz +8..+14 grādiem, nodrošinot atspirdzinošu vēsumu pēc dienas siltuma. Pēcpusdienā un vakarā gaiss atkal iesils līdz +24..+29 grādiem, radot vasarīgu un komfortablu vidi. Tomēr vietām Rīgas līča Kurzemes piekrastē temperatūra nepārsniegs +22 grādus, tādēļ tur būs nedaudz vēsāks.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Pirmdien, 1. jūlijā, Latvijā ieplūdīs ciklons, nesot būtiskas laika apstākļu izmaiņas. No rietumiem valsti šķērsos aukstā atmosfēras fronte, kas radīs ievērojamas temperatūras svārstības un potenciāli spēcīgus laikapstākļus.

Pašreizējās prognozes liecina, ka nakts būs tropiski silta, saglabājot siltumu, kas ir neierasts mūsu reģionam. Dienā maksimālā temperatūra varētu būt ļoti dažāda – no +18 grādiem Kurzemes rietumkrastā, kur aukstā fronte izraisīs ievērojamu atdzišanu, līdz pat +33 grādiem Latgales austrumos, kur siltais gaiss saglabāsies ilgāk.

Daudzviet valstī iespējams lietus un pērkona negaiss, kas var izraisīt intensīvus nokrišņus un stipras vēja brāzmas. Šie negaisi vietām var būt postoši, radot plūdus, izraisot elektrības padeves traucējumus un apgrūtinot satiksmi.

Sinoptiķi aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un sekot līdzi laikapstākļu brīdinājumiem, lai savlaicīgi sagatavotos iespējamām nepatikšanām un pasargātu sevi un savu īpašumu no iespējamajiem bojājumiem.

Šīs dienas un nākamās nedēļas laikapstākļi atspoguļo strauji mainīgās klimata tendences, kas prasa no iedzīvotājiem lielāku uzmanību un pielāgošanās spējas. Sekojiet līdzi sinoptiķu prognozēm un gatavojieties dažādiem laikapstākļiem, lai baudītu vasaru droši un bez liekiem sarežģījumiem.

Gaisa temperatūra turpmākajās dienās būs salīdzinoši mērena, nepārsniedzot +20..+25 grādus. Šī temperatūra piedāvās patīkamu atelpu no intensīvā vasaras karstuma, taču nedēļas nogalē iespējams atkal sagaidīt karstāku laiku, kad termometra stabiņš var pakāpties vēl augstāk. Šis siltākais laiks var būt piemērots dažādām āra aktivitātēm, taču jābūt gataviem arī iespējamām laikapstākļu izmaiņām.

Laika prognozes arī liecina, ka reizēm gaidāms īslaicīgs lietus, kas var būt lokāls un mainīgs. Vairākās vietās var nodārdēt pērkons, kas būs zīme par gaidāmajām īslaicīgajām, bet stiprajām lietusgāzēm. Šādi apstākļi var radīt ne tikai neērtības, bet arī veicināt plūdu risku vietās, kur nokrišņu daudzums ir lielāks.

Leave a Comment