Cik ilgi esam gaidījuši: jauns laikapstākļu streiks maijā beigās – kad nepatīkamo laiku gaidīt

Atlantijas ciklons, kas pārvietojas gar arktisko piekrasti, uz laiku ir bloķējis aukstā gaisa piekļuvi valsts centrālajiem reģioniem. Neraugoties uz to, ka anticiklons pakļāvās šī virpuļa spiedienam, šī piekāpšanās būs īslaicīga. Tālākais nebūs patīkams.. 

Sākoties naktij, pēc 20 stundām ciklona atmosfēras fronte parādīsies ar lietavām.

Saskaņā ar prognožu kartēm negaisa aktivitātes varbūtība naktī uz 18. maiju ir 50-70%, kas atzīmēta dzeltenā krāsā. Tas nozīmē, ka naktī vietām Austrumeiropas apgabalā var gaidīt pērkona negaisu. Tomēr šie pērkona negaisi būs mierīgi un silti, kas raksturīgi maija laika apstākļiem.

Gaidāmie nokrišņi nedaudz papildinās mēneša nokrišņu normu, palielinot to vidēji par 10 %. Līdz šim tikai Austrumeiropas apgabala dienvidu rajonos maija nokrišņu norma ir izpildīta par 70-80 %. Pārējās reģiona teritorijās gaidāms ievērojams ūdens krājumu papildinājums.

Speciālisti nosauc, kuras teritorijas pasaulē tiks appludinātas un kuras nonāks pazemē – kur būsim mēs?

Austrumeiropas apgabala iedzīvotājiem tiek ieteikts būt gataviem iespējamam negaisam un lietum 19. maija naktī. Plānojot savas lietas, ir jāņem vērā laika apstākļi un jābūt uzmanīgiem uz ceļiem, ja pasliktinās redzamība un segums būs slidens.

Tests:

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Ārzemju Hidrometeoroloģijas centra darbinieki, lai gan nesniedz ilgtermiņa prognozes, ar 70% varbūtību var noteikt, kādi laikapstākļi mūs sagaida 2024. gada vasarā.

Pats siltākais maijs Latvijā reģistrēts 2018. gadā. Šajā mēnesī tika pārspēti vairāki temperatūras rekordi, un mēneša vidējā temperatūra bija ievērojami augstāka par normu. Daži būtiski fakti par šo īpaši siltā maija mēnesi ietver:

Augsta vidējā temperatūra: 2018. gada maija vidējā temperatūra Latvijā bija aptuveni +15,8°C, kas ir par 4,4°C augstāka par ilggadējo maija vidējo temperatūru (+11,4°C).

Rekordaugstas temperatūras: Dažās dienās temperatūra daudzviet pārsniedza +30°C, un tika reģistrēti vairāki jauni karstuma rekordi. Piemēram, 30. maijā Mērsragā tika reģistrēti +32,8°C, kas ir jauns nacionālais maija temperatūras rekords.

Aizsaulē devies aktieris, ar ļoti cēlu un dāsnu sirdi; Viņu uzskatīja par īstu labdari

Ilgstošs karstuma periods: Maijā bija ilgstoši karstuma periodi ar vairākām dienām pēc kārtas, kad temperatūra pārsniedza +25°C, kas ir meteoroloģiskā vasaras temperatūras līmenis.

Vilfands pārliecinoši apgalvoja, ka trīs vasaras mēneši nebūs tādi kā maijā, bet klimats saglabāsies nestabils.  Līdz ar karstumu lielākajā daļā Austrumeiropas teritoriju gaidāms ievērojams nokrišņu daudzums.

Lasi vēl: 2024. gada vasarā milzīgas neveiksmes vienlaicīgi skars 4 zvaigžņu zīmes – nervu sabrukums ir garantēts

Vairākos reģionos 2024. gada vasaras sākumā gaidāma augstāka temperatūra nekā parasti. Augusts būs patīkams ar patīkamiem laika apstākļiem Eiropas teritorijas dienvidrietumos.

Bet kas gaidāms tieši Latvijā jau tuvākajās dienās un pat stundās? Meteorologi ziņo, ka iespējama pirmais spēcīgais negaiss dažviet! Noskaidrosim, kur!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment