Meteorologi atklāj, ka brīvdienās laikapstākļi tā satrakosies, ka pat putni slēpsies! Vēlams uzturēties mājās

Meteorologi prognozē, ka brīvdienās laikapstākļi būs tik nelabvēlīgi, ka pat putni meklēs patvērumu. Ieteicams pavadīt laiku iekštelpās, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem dabā.

Kāds parasti ir jūnija mēnesis Latvijā? 

Jūnija mēnesis Latvijā iezīmē pāreju uz vasaru, un šajā laikā laikapstākļi parasti kļūst siltāki un patīkamāki. Temperatūras sāk kāpt, vidējās dienas temperatūras sasniedzot 15-20 grādus pēc Celsija, bet dažās dienās var sasniegt pat 25-30 grādus.

Naktis arī kļūst siltākas, parasti temperatūra svārstās ap 10-15 grādiem. Saulainas dienas ir bieži sastopamas, taču jūnijs ir arī mēnesis ar mainīgiem laikapstākļiem.

Ir iespējamas gan ilgstošas saulainas periodi, gan pēkšņas lietusgāzes un pērkona negaiss. Pērkona negaiss var būt īslaicīgs, bet ļoti intensīvs, un to var pavadīt stiprs vējš un krusa.

 

Aktivitātes 

Jūnijā, pateicoties ilgajām dienām un īsajām naktīm, saule spīd ilgāk, kas dod daudz iespēju baudīt brīvdabas aktivitātes. Tomēr, ņemot vērā iespējamās pēkšņās lietusgāzes, ir ieteicams vienmēr paņemt līdzi lietussargu vai vieglu lietusmēteli.

Laikapstākļi var būt arī ļoti dažādi dažādos Latvijas reģionos – piekrastes zonas bieži vien ir vēsākas un mitrākas salīdzinājumā ar iekšzemi, kur temperatūra var būt augstāka.

Ziedēšanas sezona jūnijā sasniedz kulmināciju, padarot dabu īpaši skaistu un daudzveidīgu. Augu ziedēšana var ietekmēt arī cilvēkus ar alerģijām, tāpēc ir svarīgi būt gataviem šim aspektam.

Ūdens temperatūra jūrās, ezeros un upēs sāk kāpt, padarot peldēšanu un ūdens sportu arvien pievilcīgāku. Tomēr ūdens joprojām var būt salīdzinoši vēss, īpaši mēneša sākumā.

Šīs trīs zodiaka zīmes kļūs par miljonāriem jau tuvā nākotnē, jo pats Visums jums vēl labklājību

Kopumā jūnijs ir mēnesis, kad Latvijas daba pilnā mērā atdzīvojas, un cilvēki sāk aktīvāk pavadīt laiku ārā, izmantojot siltos un gaišos laikapstākļus. Neskatoties uz mainīgajiem laikapstākļiem, jūnijs piedāvā daudz iespēju baudīt vasaras sākumu un dažādas brīvdabas aktivitātes.

Lasi vēl: Nepieskarieties tiem ar rokām: Atkal ir pamanīti sīki dzīvnieki, kuri cilvēkam var kaitēt ar vienu pieskārienu

Kas gaidāms tuvākajās dienās? 

Tuvākajās dienās laikapstākļi Latvijā paliks nemainīgi, bet brīvdienās sagaidāms siltāks laiks, liecina prognozes. Līdz piektdienai būs gan lietus, gan saulainas epizodes. Temperatūras naktīs svārstīsies no 6 līdz 11 grādiem, piekrastē līdz 13 grādiem, bet dienās no 15 līdz 21 grādam.

Sestdien visā Latvijā, visticamāk, nelīs un būs saulains laiks, ar gaisa temperatūru līdz 19-24 grādiem. Svētdien būs vēl siltāks, bet pēcpusdienā Kurzemē gaidāms pērkona negaiss.

Nākamnedēļ Latvijā valdīs tveicīgs laiks, ar turpmāku gaisa temperatūras un mitruma pieaugumu. Ik dienu kaut daļu Latvijas skars negaisi, un ar tveices palielināšanos, negaisi kļūs spēcīgāki, nesot stipru vēju, lietusgāzes un vietām arī krusu.

Kādā Latvijas teritorijā pēdējais spēcīgais negaiss beidzās ļoti, ļoti bēdīgi. Par to plašāk parunāsim lasot tālāk! 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment