Sinoptiķi ceļ trauksi par gaidāmo laiku līdz brīvdienām! Esošais laiks mainīsies uz pavisam pretējo pusi!

Sinoptiķi jau ļoti laicīgi paziņojuši par gaidāmo laiku tuvākajās dienās un situācija joprojām strauji pasliktināsies. Saskaņā ar jaunākajām prognozēm, tuvākajās dienās mūs sagaida intensīvas lietusgāzes, spēcīgi vēji un iespējams arī pērkona negaiss.

Vēl vairāk, temperatūras svārstības var būt ievērojamas, radot apstākļus, kas var būt b***mi gan cilvēkiem, gan īpašumiem. Meteorologi uzsver, ka šādas laika apstākļu izmaiņas ir saistītas ar vairākiem faktoriem, tostarp globālās klimata pārmaiņas un sezonālās pārmaiņas. Negaiss var radīt plūdus, it īpaši zemu novietotās teritorijās, un spēcīgais vējš var radīt postījumus kokiem, ēkām un infrastruktūrai.

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Tādēļ iedzīvotājiem tiek ieteikts būt īpaši piesardzīgiem, sekot līdzi laika prognozēm un iespēju robežās palikt iekštelpās. Šajā laikā ir svarīgi arī sagatavoties iespējamām avārijas situācijām – nodrošināties ar pietiekamu ūdens un pārtikas krājumu, pārbaudīt mājas jumtu un logu stāvokli, kā arī pārliecināties par avārijas apgaismojuma un sakaru līdzekļu pieejamību.

Pēdējās dienās sinoptiķu brīdinājumi kļuvuši arvien biežāki un konkrētāki, norādot uz neparedzētām laikapstākļu maiņām, kas varētu apgrūtināt ikdienas dzīvi.

Spēcīgas lietavas katru dienu:

Līdz piektdienai teju katru dienu gaidāms spēcīgs lietus un pērkona negaiss, pa brīdim spīdēs arī saule.  Šāda mainīga laika apstākļu situācija radīs ievērojamu diskomfortu un izaicinājumus, īpaši tiem, kas plāno laiku pavadīt ārpus telpām.

Sinoptiķi prognozē, ka intensīvas lietusgāzes var radīt vietējas plūdus, it īpaši pilsētās, kur kanalizācijas sistēmas var nepaspēt novadīt visu nokrišņu daudzumu. Turklāt spēcīgi pērkona negaisi, kas saistīti ar šiem lietus mākoņiem, var būt pavisam neprognozējami.

Pērkona negaisi un ducināšana:

Ir sagaidāms, ka negaiss nesīs ne tikai spēcīgu lietu, bet arī vētru, krusu un iespējami pat viesuļus. Šādos laikapstākļos būtiski palielinās arī zibens radīto postījumu risks, tādēļ iedzīvotāji tiek mudināti veikt nepieciešamos piesardzības pasākumus – izvairīties no augstu un atklātu vietu apmeklējuma, izslēgt elektroierīces un rūpēties par mājdzīvnieku drošību.

No otras puses, saule, kas pa brīdim spīdēs starp lietus mākoņiem, nodrošinās nelielus atelpas brīžus un atgādinās par vasaras tuvošanos. Šie brīži, kad debesis skaidrosies un saules stari izlauzīsies cauri mākoņiem, būs ideāli, lai uz īsu brīdi izbaudītu āra aktivitātes vai vienkārši atpūstos, bet vienmēr jāatceras, ka laika apstākļi var strauji mainīties.

Temperatūras prognozes liecina par samērā vēsu laiku, kas naktīs var būt pat visai dzestrs. Minimālās temperatūras naktīs būs no 6 līdz 11 grādiem, kas dažviet piekrastes reģionos var sasniegt līdz 13 grādiem. Šādas naktis prasīs siltu apģērbu un, iespējams, pat papildus apkuri mājokļos, lai nodrošinātu komfortu un izvairītos no saaukstēšanās. Dienas laikā temperatūra pakāpsies līdz 15–21 grādam, kas arī ir samērā vēss priekš vasaras sākuma. Tomēr šāda temperatūra ir pietiekama, lai varētu veikt ikdienas darbus un aktivitātes, ja vien cilvēki ir atbilstoši ģērbušies un gatavi pēkšņām laikapstākļu maiņām.

Tomēr neskatoties uz tā jau sliktajiem laikapstākļiem, sinoptiķi paziņojuši, kas notiks nedēļas nogalē…

Lasi raksta turpinājumu nākošajā lapā

Leave a Comment