Bedfordšīrā plānotais Universal milzu tematiskais izklaides parks Apvienotās Karalistes ekonomikai atnesīs 50 miljardus mārciņu

Holivudas grupa apgalvo, ka 200 hektārus plašais parks tiks veidots, pamatojoties uz populārām filmu un spēļu franšīzēm, un būs atvērts 365 dienas gadā, raksta The Guardian.

Filmu grupa Universal ir paziņojusi, ka Holivudas atrakciju parks, ko tā plāno būvēt Bedfordšīrā, Anglijā, būs atvērts 365 dienas gadā un veicinās Apvienotās Karalistes ekonomikas izaugsmi par gandrīz 50 miljardiem mārciņu.

Universal Destinations & Experiences, kas pieder ASV telekomunikāciju grupai Comcast, kas ir Sky mātesuzņēmums, plāno būvēt parku 192 hektāru teritorijā Kempston Hardvikā netālu no Bedfordas. Uzņēmumam ir iespēja iegādāties vēl 25 hektārus.

Paredzams, ka tematiskais parks piesaistīs miljoniem apmeklētāju gadā, un tajā būs viesnīca ar 500 numuriem un ēdināšanas zona, kas būs atvērta arī tiem, kam nav biļešu uz tematisko parku.

Parkā būs atrakcijas, šovi un zonas, kas “balstītas uz populārākajām filmām, videospēlēm un stāstiem, kas cilvēkiem ir patikuši gadu desmitiem”. Universal jau esošajos tematiskajos parkos visā pasaulē darbojas Nintendo, Harijs Poters un Šreks.

Tiek prognozēts, ka būvniecība radīs 20 000 darbavietu un pēc atklāšanas sākotnēji tiks izveidotas 8000 darbavietas, bet laika gaitā, visticamāk, tiks radīts vēl vairāk darbavietu, ziņo Universal. Uzņēmums ir apņēmies maksāt darbiniekiem algu, kas nodrošina iztikas minimumu.

Universal veiktajā analīzē, kas izstrādāta saskaņā ar Valsts kases ekonomiskā novērtējuma vadlīnijām, lēsts, ka izklaides centrs Apvienotajai Karalistei dos gandrīz 50 miljardus sterliņu mārciņu lielu ekonomisko ieguvumu.

Tiek prognozēts, ka būvniecības laikā un pirmajos 20 darbības gados tīrais ekonomiskais ieguldījums būs 35,1 miljards sterliņu mārciņu. Pētījumā teikts, ka tas radītu līdz 14,1 miljardam sterliņu mārciņu papildu nodokļu ieņēmumu tajā pašā laikposmā.

Universal joprojām veic padziļinātu izpēti, un sagaida, ka lēmumu par projektu pieņems līdz gada beigām.

Jaunais parks, kura būvniecībai būtu nepieciešami pieci līdz seši gadi, tiktu būvēts Kempstonas Hardvikas ķieģeļu rūpnīcas vietā, kas savulaik bija pasaulē lielākā šāda veida rūpnīca, bet kura tika slēgta 2008. gadā un nojaukta 2021. gada septembrī.

Uzņēmums paziņoja, ka 92 % no 6000 aptaujāto iedzīvotāju, kas tika aptaujāti četru nedēļu ilgā sabiedrības iesaistīšanas periodā maijā, atbalsta tematisko parku. Uzņēmums norādīja, ka “ir priecīgs par entuziasmu un pārliecinoši pozitīvajām atsauksmēm, kas tika saņemtas visā sabiedrības iesaistes periodā”.

Par jaunajiem uzņēmumiem atbildīgais uzņēmuma Universal prezidents Peidžs Tompsons teica: “Universal pasaules klases atrakciju parks un kūrorts var radīt miljardiem eiro lielu ekonomisko ieguvumu Apvienotajai Karalistei, radot tūkstošiem kvalitatīvu darbavietu un piesaistot valstij miljoniem jaunu apmeklētāju.”

Viņš sacīja Sky News: “Pēdējo desmit gadu laikā esam meklējuši vietas visā Eiropā un Apvienotajā Karalistē, un mēs uzskatām, ka šī ir labākā vieta, kādu jebkad esam redzējuši.”

Pašlaik Universal ir pieci atrakciju parki visā pasaulē: ASV parki Holivudā, Kalifornijā, un Orlando, Floridā, kā arī objekti Japānā, Ķīnā un Singapūrā.

Leave a Comment