Ātrie kabaču ikri ziemai pusstundā: tikai 3 sastāvdaļas un “veikalā pirkta” garša. Pagājušajā gadā uztaisīju 7 burkas, šogad divreiz vairāk

(papildināts)

Tajā ir viss garšīgais kabaču ikri — un nekas papildus, kas atgādina to “veikalā pirkto” kaviāru, ko daudzi atceras.

Un – tikai 3 sastāvdaļas, bet garšīgākā buķete: aromātiska, viegli pikanta, pikanta, bieza, eļļaina un maiga.

Kabači satur daudz ūdens, kas padara tos sulīgus un kraukšķīgus pēc konservēšanas. Ūdens saturs arī palīdz saglabāt tekstūru un garšu. Kabaču neitrālā garša viegli uzņem dažādas garšvielas un marinādes, padarot tos par daudzpusīgu sastāvdaļu dažādiem konservējumu veidiem.

Pagājušajā gadā aiztaisīju 7 burkas, bet mājās nebijām apmierināti: kaviārs bija labs, bet ar to nepietiks.

Šogad jātaisa krietni vairāk – kabaču ir daudz, un nekādu grūtību nav: konservēšana ziemai ir gatava pusstundas laikā, bez trikiem, grūtībām un apgrūtinājumiem pie plīts.

Es dalos ar vienkāršu recepti visvienkāršākajai un garšīgākajai konservēšanai ziemai: šādi jums vajadzētu pagatavot kabaču kaviāru.

 

Ātrie kabaču ikri ziemai: recepte + sastāvdaļas

Paredzot jautājumus: vai nav pārāk viegli, lai kaviārs būtu garšīgs… Vai nevajadzētu pievienot burkānus, sīpolus, papriku, baklažānus, visādas garšvielas…

Nē, ikros ir viss nepieciešamais gardajam ikriem – ideāli sabalansēta garša.

Nē, nē, sarežģījumi nav vajadzīgi: ir daudz sarežģītu recepšu, vienkāršas un veiksmīgas – jūs tās neatradīsit visas dienas garumā. Un grūti – ne vienmēr garšīgi.

Starp citu, tas tiešām izskatās pēc kaviāra, kas agrāk bija kaut kas garlaicīgs un banāls, un tad visi sāka meklēt to pašu zaudēto garšu. Es nedomāju, ka šī ir “tā pati” recepte – bet garša ir līdzīga 🙂

Lasi vēl: Pie viņu durvīm klauvēs veiksme: augustā šīm trīs zvaigžņu zīmēm sāksies laimes periods

Svarīgi. Blenderi nevajadzētu izmantot pārāk daudz – vienkārši piešķiriet tam viendabīgu izskatu. Pretējā gadījumā kabači pārvērtīsies par ūdeņainām putām, un kaviārs būs ilgi jāvāra, līdz tas kļūs biezs.

4) Pievienojiet smalki sagrieztu ķiploku.

Tas ir svarīgi: nevis izlaista caur presi, bet gan sasmalcināta.

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment