Nekad neglabājiet šīs 7 lietas pagrabā vai garāžā, jo tās ātri vien būs izmetamas miskastē

Saraksts ar lietām, kuras parasti nedrīkst glabāt pagrabā vai garāžā, jo tās tur ļoti ātri nonāk kritiskā stāvoklī un ir vienkārši izmetams.

Mājās ir daudz lietu, kuras izmest ir žēl, bet arī vietas to uzglabāšanai nepietiek. Parasti šādas lietas tiek novietotas ārpus redzamības zonas – tas ir, vai nu garāžā, vai pagrabā. Bet vai jūs zinājāt, ka dažiem priekšmetiem šāda glabāšana nozīmē ātras beigas?

Koka mēbeles un senlietas

Koka priekšmeti var uzbriest un saplaisāt no mitruma. Uzglabājiet tos telpās ar regulējamu temperatūru, nevis pagrabā. Izmantojiet hermētiskus konteinerus tikai tad, ja pagrabs ir izolēts.

Vinila plates

Vinila plates nedrīkst glabāt pagrabā, jo mitrums var tās sabojāt. Novietojiet tās plauktos dzīvojamās telpās. Tas palīdzēs izvairīties no pelējuma un citiem bojājumiem.

Grāmatas

Grāmatas ir jāglabā grāmatu plauktos mājas iekšpusē, nevis mitrā garāžā. Mitrums var sabojāt lapas un izraisīt pelējumu. Nevajadzīgās grāmatas var ziedot bibliotēkai vai labdarības veikalam.

Mājdzīvnieku barība

Mājdzīvnieku barība jāuzglabā tikai mājoklī, nevis garāžā. Mitrums un grauzēji var sabojāt pārtiku, ja tā tiek uzglabāta ārpus telpām. Lai izvairītos no piesārņojuma, lolojumdzīvnieku barību uzglabājiet hermētiskos traukos.

Fotogrāfijas

Fotogrāfijas ir ļoti slikti glabāt pagrabā mitruma un temperatūras svārstību dēļ. Labāk ir izmantot kastes un glabāt tās tumšā skapī. Savas iecienītākās fotogrāfijas varat arī ievietot digitālā rāmī.

Lasi vēl: Garšīgi makaroni ar sēnēm pāris minūtēs

Krāsas

Krāsas jāuzglabā temperatūrā no 15 līdz 27 °C. Garāža nav piemērota ilgstošai krāsas uzglabāšanai temperatūras svārstību dēļ. Sasalusi krāsa pēc atkausēšanas var būt nelietojama.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Apģērbi un tekstilizstrādājumi

Apģērbus un tekstilizstrādājumus nedrīkst glabāt garāžā, jo pastāv risks, ka tos sabojās sēnītes, mitrums un grauzēji. Ja glabāšana garāžā ir neizbēgama, izmantojiet vakuuma maisus un hermētiskus konteinerus. Tas palīdzēs saglabāt lietas labā stāvoklī.

 

 

Leave a Comment