Vistas gaļu gatavoju pēc jaunas metodes: tik sulīga, garšīga un skaista

Es vēlreiz pārliecinājos: šī metode ir ļoti laba. 5 minūtēs maigākā vista, sulīga vistas krūtiņa – un tas nav viegli. Un nekādu triku, nekādu sarežģījumu – tikai gatavošanas metode.

Es dalos ar vienkāršu un interesantu metodi: šādi jāvāra vistas gaļa.

Es gatavoju vistas fileju, jauna metode: vienkārša recepte

Un metode ir smieklīgi vienkārša. Un tas nevar būt vienkāršāk. Piemērots cietai un sausai gaļai, jebkurai apgrieztai vistas daļai, krūtiņai. Padariet gaļu sulīgu, garšīgu, vārot tikai 5 minūtes, karstu un pikantu, ja vēlaties – palīdzēs 3 triki.

Triks 1. Par rullīti. Rullītis palīdzēs padarīt gaļu sulīgu un maigu. Gaļu sarullēsim rullī. Jebkuras filejas vai vistas krūtiņas daļas.

Ja tā ir vistas krūtiņa, tā ir “jāatver” – sagriež gareniski un “atloka”, pēc tam atdaliet “mazās” filejas tievo malu.

To liek ruļļa iekšpusē, apvij ap “lielo” fileju.” Tā gaļa sasilst un vienmērīgi izcepas. Ja tās ir nedaudz blīvas, skarbas daļas, atdaliet ādu, novietojiet to zem plēves un viegli sasitiet. Un – sarullē.

 

Triks 2. Par foliju vai plēvi. Rullīti vārīsim gatavošanas folijā vai plēvē (labāk folija). Ko tas dos?

Mēs pazeminām temperatūru ruļļa iekšpusē, tas lēnām uzsilst: gaļa vārās.

Vistas gaļa saglabā savu sulīgumu: vārām ūdenī, bet vista nesaskaras ar ūdeni un nedalās savā sulīgumā ar buljonu. Tāpēc tas ir tik maigs un sulīgs.

Triks 3. Par ūdeni un temperatūru. Tas ir svarīgi.

Ielieciet rullīti, ietītu folijā (kā konfektes) un sasietu karstā vai verdošā ūdenī. Pagatavojiet 5-6 minūtes, ne vairāk.

Ļaujiet rullītim atdzist ūdenī, to neizņemot un neritinot – tas būtībā ir tāds pats princips kā vārītas cūkgaļas gatavošana cepeškrāsnī “atpūšoties”, apmēram pēc šķiņķa gatavošanas principa.
Smalkums 4. Par garšvielām un garšvielām. Rullīti labāk sālīt rullējot, lai sāls ir iekšā.

Filejai var uzkaisīt garšvielas un sarullēt. Bet smaržīgai “garozai”, kas izgatavota no garšvielām vai pat ķiplokiem, to var izdarīt savādāk.

Garšvielas un nelielu šķipsniņu sāls ber uz folijas vai plēves. Lai paprika, melnie pipari, koriandrs un visas garšvielas nosegtu ruļļa augšdaļu – lielāko daļu uzklājiet uz folijas, bet daļu uz gaļas.

Uzliek rullīti uz folijas vai plēves malas un uzmanīgi sarullē.

Lasi vēl: Nekad neglabājiet šīs 7 lietas pagrabā vai garāžā, jo tās ātri vien būs izmetamas miskastē

1) Sarullējiet gaļu, kā aprakstīts iepriekš. “Izlociet” vistas krūtiņu, nedaudz sakuliet cieto gaļu, pievienojiet sāli un garšvielas pēc garšas. Var likt pat pildījumus – sieru, garšaugus, kūpinājumus, sēnes. Satīt.

2) Rullīti ietin folijā un plēvē, sasien, apgriež galus.

3) Liek karstā (verdošā) ūdenī un vāra uz lēnas uguns 5 minūtes. Atstāj pannā atdzist.

Tas arī viss. Ja ir vēlēšanās, atdzesēto rullīti var likt ledusskapī: ideāls piegriezums sviestmaizēm un salātiem.  Pārsteidzoši vienkārša metode, kas ļauj iegūt pārsteidzoši maigu un garšīgu vistu. Kaut ko tādu vienkārši nevar pagatavot.

 

Leave a Comment