Garšīgi makaroni ar sēnēm pāris minūtēs

Lai pagatavotu šo gardo ēdienu, jums būs nepieciešamas vienkāršas sastāvdaļas.

Makaroni ir ideāls ēdiens, lai izmantotu visus pārpalikumus, kas jums var būt ledusskapī. Tas ir arī lielisks variants ātrām pusdienām vai vakariņām.

BBC Good Food ir dalījusies ar makaronu ar šķiņķi un sēnēm recepti. Veģetāriešiem var pagatavot alternatīvu versiju ar spinātiem un zilo sieru.

Sastāvdaļas:

Makaronu “farfalle” (taurentiņi, bet var izvēlēties arī jebkuru citu veidu) – 500 g

Sviests – 50 g

Sēnes – 200 g

Sīpoli – 1

Milti – 50 g

Piens – 500 ml

Šķiņķis – 140 g

Čedaras siers – 140 g

Sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

Makaronus izvāriet saskaņā ar norādījumiem uz iepakojuma, pēc tam noteciniet. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem, tad lielā katlā izkausē daļu sviestu. Pāris minūtes sviestā apcep sēnes, tad izņem un atliek tās malā atsevišķā traukā.

Pannā izkausējiet atlikušo sviestu, pievienojiet lielāko daļu sīpolu un apcepiet vienu minūti. Pievienojiet miltus un apcepiet vēl vienu minūti, tad pakāpeniski pievienojiet pienu un maisiet, līdz izveidojas mērce bez kunkulīšiem.

Palielina temperatūru un, maisot, dažas minūtes vāra uz lēnas uguns. Mērcei jākļūst biezākai. Izslēdziet karstumu, pievienojiet sasmalcinātu šķiņķi un lielāko daļu siera, pievienojiet sāli un melnos piparus.

Lielajā cepamajā traukā ievietojiet makaronus un sēnes, pārlejiet ar mērci un labi samaisiet.

Apkaisa ar atlikušo sieru un sīpoliem. Cep 10 minūtes, līdz kļūst zeltaini.

Kad ēdiens ir gatavs, to var dekorēt ar zaļumiem, kas pašiem vislabāk patīk. Zaļumi, kas labi sader ar pastu, piešķir ēdienam svaigumu, garšu un vizuālu pievilcību ir daudzi, bet eksperti izceļ trīs galvenos.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Baziliks īpaši labi sader ar pastu, jo tam ir aromātiska, saldena garša. Pētersīļi  piešķir svaigu garšu un krāsu, lieliski piemēroti gan krēmīgām, gan tomātu pastām. Šajā receptē izcili labi derēs arī spināti, kurus var pievienot svaigus vai sautētus, jo tie labi sader ar krēmīgām un siera mērcēm.

Leave a Comment