Vienkārši izcilas kartupeļu pankūciņas: labākas par “parastajām” – bez olām un miltiem, bet ar super garšīgu piedevu (recepte)

Foto – Pexels

Vai vēlaties sākt savu dienu garšīgi un sātīgi? Šīs kartupeļu pankūciņas būs gatavas dažu minūšu laikā, turklāt tās nesatur ne olas, ne miltus, un izmaksā tiešām kapeikas!

Kam gan negaršo kartupeļu pankūkas, vai ne? Nu, protams, gandrīz nav zināms tāds cilvēks, kam tās negaršo. Taču bieži vien no tām atsakāmies, jo tās pagatavot tomēr prasa diezgan ietilpīgu laiku, bet tikai ne šajā gadījumā! Un šajā receptē ir viena super garšīga piedeva, kas tās padara super maigas un garšu – neatkārtojamu. Pamēģiniet!

Sastāvdaļas:

Foto – Pixabay

Kartupeļi – 4 gab.
Mocarella siers – 100 grami
Sāls pēc garšas
Augu eļļa cepšanai
Krējums – ēšanai
Bazilika lapiņas – dekorēšanai

Lasi vēl: Sarīvēju kartupeļus un saliku pannā. Es nemaz negaidīju šādu rezultātu (tas ir garšīgi, ko lai saka)

Pagatavošanas metode:

Foto – Pexels

1. Nomizojiet kartupeļus un sarīvējiet tos uz rupjas rīves. Uz smalkās rīves sarīvējiet Mocarellas sieru (varat veikalā iegādāties jau gatavu, rīvētu sieru). Visu sajauciet kopā traukā, mīcot ar rokām. Pievienojiet nedaudz sāli.

2. Uzkarsējiet pannā augu eļļu. Uz pannas lieciet sarīvētu kartupeļu masu, ar karotīti izlīdziniet. Sākumā cepiet uz vidēja karstuma uguns un pannai uzlieciet vāku – cepiet dažas minūtes no abām pusēm.

3. Kad kartupeļu masa kļuvusi mīksta, palieliniet nedaudz karstumu un turpiniet cept bez vāka no abām pusēm līdz pankūciņa kļuvusi zeltaini brūna.

4. Uz šķīvja uzlieciet papīra dvieļus un nosusiniet pankūciņu, lai notek liekā eļļa.

5. Pasniedziet pankūciņas ar krējumu. Variet dekorēt ar bazilika lapiņām!

Labu apetīti!

Leave a Comment