VID atklāj, ka ja radi vai draugi tev sūtīt uz konta vairāk kā šīs summas apmērs, tad tu būsi redzeslokā!

VID atklāj, ka ja radi vai draugi tev sūtīt uz konta vairāk kā šīs summas apmērs, tad tu būsi redzeslokā un iespējams tevi uzmanīs daudz rūpīgāk kā citus iedzīvotājus. Noskaidrosim sīkāk! 

Dažreiz, pārvietojot naudu ikdienas izdevumiem, piemēram, apmaksājot pusdienas, pirkumu veikšanai vai teātra biļetēm, ir cilvēki, kuri uzskata, ka labāk būtu izmantot skaidru naudu, lai izvairītos no tā, ka šie darījumi tiek uztverti kā aizdomīgi Valsts ieņēmumu dienesta skatījumā.

Tas ir daļa no mūsu centieniem cīnīties ar pelēko ekonomiku, kas ir būtiska problēma Latvijā.

Cīņa pret pelēko ekonomiku ir sarežģīts un daudzdimensionāls process, kas prasa gan valsts, gan starptautisku sadarbību, lai efektīvi apkopotu un novērstu nelegālās ekonomiskās darbības.

Šo cīņu veicina likumi un regulējumi, izmeklēšanas un izpildes iestāžu darbība, kā arī sabiedrības izglītošana un informēšana par negatīvajām sekām, ko rada nelegāla ekonomika.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

 

Lasi vēl: Kādus ziedus labāk nest uz kapsētu – mākslīgos vai tomēr pieturēties pie dabiskiem ziediem? Tam ir milzu nozīme!

Tomēr ir būtiski atzīt, ka cīņa ar pelēko ekonomiku ir ilgtermiņa process, kas prasa gan valdības, gan sabiedrības pastāvīgu uzmanību un centienus.

Tas prasa arī starptautisku sadarbību, jo daudzi nelegālie darījumi var būt starptautiski, un tādēļ efektīva apkarošana prasa robežu šķērsošanu un informācijas apmaiņu starp valstīm.

Turklāt, ir būtiski arī plaši informēt sabiedrību un veikt tās izglītošanu par pelēkās ekonomikas negatīvajām sekām. Jo labāk sabiedrība izpratīs, kā nelegālā ekonomika ietekmē valsts ekonomiku, nodokļu ieņēmumus un sabiedrības drošību, jo lielāks būs atbalsts cīņai pret šo parādību.

Atgādināsim, ka VID ir atbildīga par nodokļu iekasēšanu, nodokļu likumu izstrādi un izpildi, kā arī muitas pienākumu izpildi, tai skaitā preču importa un eksporta kontroli un muitas nodokļu iekasēšanu.

VID nodrošina arī uzņēmumu un iedzīvotāju informēšanu par nodokļu jautājumiem, veic nodokļu revīzijas un uzrauga nodokļu likumu ievērošanu. Kopumā tā ir svarīga iestāde, kas nodrošina valsts nodokļu un muitas sistēmas efektīvu darbību.

Nauda no radiniekiem un draugiem

Ja norēķinu veicējs un saņēmējs ir saistīti kā laulātie vai radinieki līdz trešajai pakāpei, saskaņā ar Civillikuma definīciju, kas ietver vecākus, vecvecākus, bērnus, mazbērnus, brāļus, māsas, tēvočus, tantes, brāļu un māsu bērnus, un naudas pārskaitījums tiek veikts vienas mājsaimniecības ietvaros, ar nolūku nodrošināt uzturēšanos (piemēram, vecāki palīdz savām bērniem vai vecākiem/vecvecākiem),

Kāda tad ir summa, kuru nevajadzētu pārkāpt? Noskaidrosim lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment